Entreteniment per la joventut de Castellfort gràcies al Casal Jove

413

En vistes de l’èxit de la escoleta realitzada durant les vacances de Setmana Santa, les dues joves que van dur-la a terme han decidit continuar oferint activitats d’entreteniment als joves del municipi, aprofitant les pràctiques que han de fer pel curs de monitor de temps lliure.

Han creat dos grups per separar als menuts dels grans i poder fer activitats més enfocades i personalitzades segons les edats i necessitats de cada menor. Per una banda, s’ha organitzat el grup d’oci educatiu per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys i, per l’altra, el grup de l’Espai Jove per als joves d’entre 13 i 18 anys.

Al grup d’oci, tot i no formar part del Casal Jove, les monitores es dediquen a treballar pautes per motivar als menors a participar i decidir que volen fer perquè en un futur siguen usuaris de l’Espai Jove. Pel moment, realitzen activitats extraescolars els dimecres de 17h a 19h de la vesprada.

Les monitores estan dedicant molt de temps a la participació i implicació dels joves del casal, donant a les reunions i a la programació una finalitat educativa. Treballen amb la joventut per a que pròximament, quan elles finalitzen les pràctiques, ja sàpiguen autogestionar-se i tirar endavant de manera autònoma l’organització d’activitats en grup, les dinàmiques i els espais participatius. Joventut i monitores es reuneixen a l’espai facilitat per l’Ajuntament de Castellfort tots els divendres de 20:00h a 21:50h, els dissabtes de 16:00h a 19:00h i els diumenges de 16:00h a 18:00h.

A més, per fer difusió de tot el que fan, el Casal Jove ha creat un compte d’Instagram (@espaijovecastellfort) on publiquen les novetats i programació de cada mes.