Entre el 15 i el 25 d’agost arriben les festes d’Ares del Maestrat

313
Ball Pla
Ball Pla
Ball Pla

-Nota de premsa-

Ares del Maestrat celebra del 15 al 25 d’agost les seues festes patronals. L’Ajuntament i diferents entitats i col·lectius de la localitat han preparat una programació variada on, a més dels tradicionals actes taurins, la cultura, els concursos, les mostres i exposicions o els sopars i dinars per a tots els veïns són part de les activitats que gaudiran els veïns durant deu dies.

Durant aquests dies de festes, se celebra la tercera edició de la Mostra de Productes de la Terra en els voltants de la Llotja. Allà es podrà veure i adquirir productes casolans propis de la zona com formatges, melmelades, sabatilles d’espart i altres exemples d’artesania. Julio Bayot, pastor local i expert en concursos de gossos d’atura, realitzarà una demostració de control de bestiar amb oques en què mostrarà la destresa dels seus gossos. A més, el concurs de decoració de façanes i balcons arriba enguany a la seua novena edició. El grup de dones d’Ares organitza aquesta competició en què es poden veure habitatges lluint a l’exterior tota la seua esplendor amb motiu de les festes amb diferents adorns i plantes. També hi ha programat un taller d’elaboració de formatges i una mostra de dolços. En l’apartat gastronòmic, les festes inclouen el concurs de paelles, l’elaboració d’una paella monumental, el concurs d’amanides amb les categories infantil i adults, el sopar del bou i el dinar de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Santa Elena.

Durant les festes patronals, del 21 al 23 d’agost, es realitza el Festival de Música d’Ares del Maestrat, que enguany arriba a la seua tercera edició, i que té com a escenaris per als concerts la Cova del Castell i l’Església. La cultura audiovisual també és present amb la projecció del documental de la pel·lícula Ares del Maestrat 1982-2013, 31 anys després. Així mateix, està programada una visita a l’exposició Pulchra Magistri de la Llum de les Imatges. Els més menuts podran divertir-se amb el parc infantil, el taller d’art rupestre, la festa de l’escuma i la gimcana infantil. La diversió per als adults l’proporcionaran la gimcana, les discomòbils, la Nit de l’Oest i la programació taurina que es desenvoluparà a partir de dijous 21 d’agost. A la vesprada i nit s’exhibiran vaquetes i bous de la ramaderia El Pizarral i també se celebrarà un concurs d’emboladors. El saló d’actes de l’Ajuntament acollirà la presentació del llibre “Oficiales de carrasca. Victoria o muerte” de Pedro Luís Bellés Puig. El Telecentre acollirà l’exposició sobre la banda de música. A més se celebrarà un espectacle-coloquie sobre la fotografia de Carles Ripollés i la fotografia de Susana Sebastià inspirada en els pobles del Maestrat i l’Hotel d’Ares ha convocat un concurs de fotografia en què la temàtica versa sobre la gent de la localitat. Els últims dies de les festes, els dies 24 i 25 d’agost, els veïns celebraran misses i processons en honor a Sant Bartomeu i Santa Elena respectivament.