Entre el 10 i el 13 de maig del 2018, Castelló i Vistabella acolliran el Mundial de Trail

916
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Moliner es traslladarà dimecres a Chamonix per promocionar la competició al saló de Trail amb major rellevància del món

Martínez: “El Mundial d’Ultra Trail elevarà Castelló i el Penyagolosa al cim mundial de les curses de muntanya”

La designació de Castelló com a seu del pròxim Campionat del Món d’Ultra Trail gràcies a l’aposta del Govern Provincial per refermar la província com el millor escenari esportiu a l’aire lliure de la Mediterrània atraurà fins a Castelló a més de 3.000 visitants que generaran més de 15.000 pernoctacions només durant la celebració del mundial, previst del 10 al 13 de maig de 2018.

D’aquesta manera, i gràcies a l’estreta col·laboració amb Penyagolosa Trails HG, aquesta competició ha de ratificar l’any vinent l’estratègia empresa pel Govern Provincial amb l’objectiu de convertir l’esport en un motor de desenvolupament per a la província. No en va, s’espera que més de 300 esportistes repartits en quaranta seleccions nacionals participen en una competició que “elevarà Castelló i el Penyagolosa al cim mundial de les curses de muntanya demostrant, a més, que l’esport és un excel·lent focus d’atracció turístic per a una província com la nostra “.

No en va, el diputat d’Esports, Luis Martínez, ha ressaltat la transcendència d’una competició que situarà a la província al mapa esportiu mundial i es preveu, tal com ha succeït en la edicions anteriors celebrades a Itàlia o Portugal, generarà ingressos superiors als dos milions d’euros “.

En aquest sentit, cal destacar que durant els quatre dies que dure la competició, la xarxa hotelera i comercial castellonenca es beneficiarà de l’arribada de grans masses de visitants, entre esportistes, organització i acompanyants, que “ompliran hotels de tota la província durant una data, a més, que és habitualment de temporada baixa “.

Així l’aposta per portar el Campionat del Món de Trail a Castelló l’any que ve “complirà amb dues premisses clares dins del full de ruta marcat per aquesta administració. Consolidarà Castelló com el millor escenari esportiu a l’aire lliure de la Mediterrània acollint una prova de primer nivell i transcendència mundial al mateix temps que ajuda a desestacionalitzar el turisme i, per tant, ajuda a estendre més enllà de la data estival l’impacte beneficiós que aquest té sobre el teixit econòmic i laboral dels nostres pobles “.

Promoció al Saló Ultra Trail de Montblanc
Per aprofitar al màxim l’impacte d’aquesta prova, aquesta setmana una delegació del Govern Provincial encapçalada pel president de la Diputació, Javier Moliner, es traslladarà des de dimecres al costat de representants de Penyagolosa Trails HG fins a Chamonix per promocionar el Mundial de Castelló en el saló Ultra-Trail Montblanc, la fira més important del món del running.

Així, fins al dissabte s’aprofitarà que el Saló de l’UTMB reunirà més de 50.000 visitants i 7.500 corredors de tot el món per promocionar “a les faldilles d’una muntanya èpica com el Montblanc altra muntanya èpica i sagrada com és el Penyagolosa i la seua carrera. Anem a aprofitar al màxim l’aparador que ens ofereix UTMB Montblanc perquè el Mundial de Castelló atregui grans masses de turistes i es convertisca en el millor reflex d’una aposta esportiva encaminada a dinamitzar el territori i abonar la nostra província d’oportunitats de creixement, riquesa i creació d’ocupació “.

Cal destacar que entre les actes promocionals i reunions programades dins de l’agenda de treball a Chamonix destaca la presentació oficial del Campionat del Món de Trail 2018 que es realitzarà el divendres al migdia en l’epicentre de la Ultra Trail Montblanc.