Enderroquen l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca

475
Enderroc de la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca

-La teulada corria perill d’ensorrament.

-Un mur de dos metres impedirà l’accés al solar

L’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat aquest matí els treballs de demolició de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. La regidora d’Obres, Silvia Colom, ha apuntat que es tracta d’una mesura necessària tenint en compte el ruïnós estat que presentava la construcció, amb greus afeccions estructurals. La teulada estava en mal estat i les filtracions d’aigua es produïen en diverses parts de l’edifici, afectant teulada i parets.

Després de l’enderroc es deixarà una tàpia de 2 metres d’altura que impedirà l’accés al solar. L’antiguitat de l’edificació, el seu mal estat de conservació i la seva distribució feien inviable la rehabilitació o l’aprofitament per a altres usos.

Enderroc de la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca

A més de la demolició s’han col·locat dos pals per a la subjecció dels cables telefònics i d’electricitat.

Cal recordar que, davant el mal estat de l’edifici, l’Ajuntament de Vilafranca ja va cedir un altre edifici municipal per a les dependències de la Guàrdia Civil. El municipi segueix a l’espera que el Ministeri de l’Interior execute les obres de construcció de la nova caserna en un terreny que en el seu dia va adquirir el consistori a l’Avinguda Castellfort.

Enderroc de la Caserna de la Guàrdia Civil de VIlafranca