Encontre de CdT de la Comunitat Valenciana a la Fàbrica Giner de Morella

594
reunió cdt+1 morella
reunió cdt+1 morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Fàbrica Giner, on s’ubica el Centre de Turisme Morella-Els Ports, ha albergat avui la jornada de debat sobre els nous reptes de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana. Així, aquesta jornada ha servit de pràctica per a l’alumnat del CdT+i de la Fàbrica. Aquest, dels cursos de cuina i sala, s’ha encarregat de les diferents necessitats per al desenvolupament d’aquesta i de preparar el menjar que ha posat el punt final de la reunió. A més, també s’ha abordat la problemàtica sobre el sector turístic i hostaler a Morella i tota la comarca dels Ports, de manera que s’ha previst una reunió junt amb LABORA i Turisme per a posar en marxa noves iniciatives i fer front a la falta de mà d’obra.

En aquesta ha participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el qual ha destacat que “aquesta reunió ens permet també abordar la problemàtica que tenim actualment amb la falta de mà d’obra en el sector hostaler i, a la vegada, veure com s’imparteixen els cursos de cuina i sala en aquest centre”. L’edil ha explicat que “el de Morella és un CdT que compta amb la diferenciació de tindre allotjament per al professorat i l’alumnat i, per tant, és una eina fonamental per abordar la problemàtica amb la formació”.

La d’aquest matí ha sigut una trobada professional del sector turístic en la qual s’ha realitzat una valoració del primer any de funcionament del centre de Morella. A més, s’han presentat els nous projectes a curt i mitjà termini d’aquesta xarxa i els nous enfocaments formatius. En la reunió han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos.
D’altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha explicat que “el sector turístic és molt important en el nostre territori i la formació també”. Francesc ha remarcat que “la falta de mà d’obra en l’hostaleria és un problema global, el qual cal afrontar i dignificar la tasca de les persones que el realitzen, ja que el capital humà és la base d’aquest”.