Encara sense acords entre Marie Claire i sindicats

216
Protesta davant de l'escultura de la planxadora de calces
PUBLICITAT

Després de la celebració de la cinquena reunió entre sindicats i Marie Claire, la UGT i CCOO no han firmat l’eixida del 70% de la plantilla que proposa la tèxtil com a solució. Després d’una reunió que va durar unes 5 hores, no hi han hagut grans avanços, i la data límit per als acords es va apropant.

Els sindicats no accepten la solució que proposa l’empresa, demanen que els garantisquen que seguirà en actiu per a pactar aquesta solució i, de moment, la tèxtil no ho està fent. Membres dels defensors dels treballadors i treballadores expliquen que l’empresa està suggerint fer un ERE parcial per, després de quinze dies, acomiadar a la resta de plantilla. Afirmen que “la seua jugada està clara. El que volen és acomiadar a tota la plantilla i fer-ho per fases i, després, declarar-se en concurs voluntari de creditors. Als treballadors els volen traure del concurs, però això no ho anem a permetre. Si volen fer-ho, que ho imposen de manera unilateral”.

L’IVF (Institut Valencià de Finances) ha acceptat la renegociació del deute de 21 milions que té la tèxtil amb ell, per la qual cosa, els sindicats manifesten que no deu ser difícil poder trobar un inversor i busquen reunir-se amb la generalitat per tal de negociar més solucions.

Ara per ara, els sindicats tracten de guanyar temps enfront de les clares intencions de l’empresa en presentar a concurs la Marie Claire i liquidar-la en nou dies, recalcant la importància de la tèxtil per al manteniment del municipi i de la comarca i per la lluita d’aquests contra el despoblament.