En primera línia de foc

214
En primera línia de foc
En primera línia de foc

Des del passat dia 11 i fins al 15 d’octubre, un helicòpter s’ha unit a la brigada d’emergències de la base de Tírig. Així, segons assenyalen des de la brigada, la qual està operativa durant tot l’any, durant els quatre mesos de més risc forestal, els que coincideixen amb l’època estival, un helicòpter s’uneix als operatius habituals. D’aquesta forma, en cas d’incendi els efectius de la brigada arriben des de l’aire i poden atacar les flames en primera línia i des d’a dalt.

Així, són catorze les persones, dividides en dos torns de treball, les que s’entrenen i lluiten contra diferents emergències. El treball principal dels efectius de la brigada helitransportada és l’extinció d’incendis forestals. No obstant açò, també estan entrenats per a atendre un altre tipus d’emergències com a accidents o búsqueda de persones.

La brigada d’emergències, pertanyent a l’empresa Tragsa, es troba sota la gestió del Consorci Provincial de Bombers ja que, segons assenyalen, és el Consorci qui porta la gestió de les emergències en la província.

Sent un dels problemes principals durant aquests mesos, la prevenció dels incendis forestals és fonamental. Per açò, des de la brigada es recorda que cal respectar la legislació vigent, atenent a les restriccions de cremes o d’inici de fogueres (per exemple per a fer una barbacoa).

D’altra banda, des de la brigada assenyalen que amb les pluges de l’últim any la vegetació en la península està més humida que de costum, la qual cosa afavoreix en la lluita contra incendis. No obstant açò, una vegada les temperatures pugen i aquesta comence a assecar-se és quan començaran els problemes. Aquest estiu hi ha zones amb major densitat de vegetació, la qual cosa en cas d’iniciar-se un foc pot provocar que les flames es propaguen amb més rapidesa.

Treball diari
Durant el temps que no estan atenent emergències, els efectius de la brigada realitzen diferents activitats com briefings, formació física o nocions de factor humà. Tot açò per a tenir tots els recursos i habilitats necessàries a l’hora d’atendre una emergència.

Així mateix, també es duen a terme tasques de planificació de seguretat per a, en el cas d’haver d’atendre una trucada, l’eixida siga el més segura possible per a totes les parts implicades.

En primera línia de foc