En marxa el nou Programa de Suport Formatiu i Cultural

264
En marxa el nou Programa de Suport Formatiu i Cultural
En marxa el nou Programa de Suport Formatiu i Cultural
PUBLICITAT

El nou Programa Municipal de Suport Formatiu i Cultural ja ha començat. Es tracta d’activitats extraescolars gratuïtes oferides per l’Ajuntament de Forcall i pensades per als xiquets i xiquetes de primària que estiguen interessats a ocupar les vesprades aprenent a la vegada que divertint-se. Els tallers entre els quals poden escollir els xiquets són variats i per a tots els gustos: teatre, anglés i animació a la lectura són les activitats destacades d’enguany.

El taller de teatre té lloc els dimarts des de les 17:30h fins les 18:30h de la vesprada al pavelló del municipi. El grup de més de 15 xiquets ja ha començat a treballar l’expressió corporal i a fer tallers d’emocions. El programa contempla fer dues representacions teatrals: una al febrer i l’altra al juny.

Animació a la lectura és una altra de les activitats ofertes. Els dijous de 17:30h a 18:30h a l’edifici del Groc és on té lloc aquesta extraescolar. Els xiquets que hi atenen són d’edats molt variades, però la monitora que imparteix el taller (la mateixa que coordina les activitats de teatre i anglés), procura adaptar la lectura a totes les edats. L’objectiu d’aquesta activitat és motivar als xiquets a llegir per ells mateixos sense obligació. És per això que el taller promou la lectura també a partir d’activitats més dinàmiques relacionades amb el què s’està llegint.

Sense dubte, el que més crida l’atenció dels pares és el taller d’anglés i és l’activitat en què participen més xiquets, vora la trentena. Agrupats en quatre grups segons els nivells, l’activitat comença a l’edifici del Groc a les 15:00h i acaba a les 19:00h. Els xiquets de P5 i 1r formen el primer grup; els xiquets de 2n i 3r, el segon; els alumnes de 4t i 5é, el tercer; i els de 6é, els més grans, formen el quart grup. En aquesta activitat treballen tots els aspectes de la llengua anglesa basant-se en parlar i escriure. L’objectiu és que aprenguen a expressar-se el millor possible tant per escrit com oralment.

Amb aquest programa municipal, que ha tingut molt bona rebuda entre les famílies de Forcall, l’Ajuntament col·labora en l’educació dels més menuts complementant l’oferta d’activitats de formació que ofereix l’AMPA i ajuda a pares i famílies en la conciliació de la vida laboral i familiar.