El Consorci Camino del Cid acaba de publicar en la seua pàgina web un inventari geo-referenciat de 3.000 recursos on s’arrepleguen les fites de caràcter històric i patrimonial localitzats en la ruta, així com els principals serveis turístics que s’ofereixen al viatger.
La publicació d’aquest inventari posa en relleu la riquesa i diversitat del patrimoni existent en el Camino del Cid, únic a Europa, que inclou importants, i a voltes úniques, manifestacions d’art visigot, islàmic, romànic, gòtic i mudèjar. També destaca en aquest itinerari l’existència de deu fites declarades Patrimonis de la Humanitat, vint-i-dues festes declarades d’Interès Turístic Nacional o Internacional, o la pervivència de quasi tres-centes construccions defensives entre castells, fortaleses, talaies i emmurallaments, alguns dels quals són d’inqüestionable valor mundial pel seu estat de conservació, mentre que d’uns altres amb prou faenes es conserven vestigis. Especialment, s’ha posat l’accent a compilar les fites cidianes, és a dir, aquells llocs que estan relacionats amb el Cid històric, literari o llegendari.
Cadascun d’aquests recursos té associada una fitxa en la qual s’inclouen les coordenades geogràfiques, la ubicació física i manera d’accés, correu i telèfon de contacte, una breu descripció del recurs i un enllaç a informació addicional, així com possibilitats de visita.
El visor cartogràfic
Aquesta informació està ja disponible per a qualsevol internauta que entre en la web del Consorci Camine del Cid (www.caminodelcid.org) en les seccions dedicades a cadascuna de les poblacions de l’itinerari.
Per a facilitar el seu accés, de manera que qualsevol interessat puga trobar de forma ràpida i senzilla els llocs en els quals està interessat i situar-los en el territori, el Consorci ha implementat un visor cartogràfic: es tracta d’una potent eina que utilitza, gràcies un conveni de col·laboració entre ambdues institucions, la base cartogràfica de l’Institut Geogràfic Nacional.