«En compte de tallar carreteres i enviar guàrdia civil, el que vull és que m’envien metges i sanitaris»

4310
SANTIAGO AGUSTINA
PUBLICITAT

Santiago Agustina, alcalde d’Atzeneta del Maestrat, valora la incidència de la Covid-19 a la localitat

Atzeneta del Maestrat és una de les quatres poblacions de la província de Castelló que han estat confinades perimetralment. Durant 14 dies els veïns i veïnes de la localitat hauran d’acatar mesures extraordinàries, a més de les imposades a tot el territori valencià. L’alcalde d’Atzeneta, Santiago Agustina, mostra una gran preocupació per les últimes dades de la Covid-19 enlloc, i demana més ajudes sanitàries.

Ara mateix, quin nombre de casos actius per Covid-19 hi ha a Atzeneta?

Les dades oficial no les tenim perquè la informació de Conselleria estan totalment desactualitzades. Mentre nosaltres teníem confirmats 70 casos, les dades de Generalitat marcaven tan sols 4 casos confirmats. Pels nostres càlculs i la gent que s’ha comunicat en nosaltres jo crec que passarem de 100 casos. 

Com valora aquestes dades?

Les dades son molt preocupants donat que som una població de vora 1300 habitants. A més, continuen eixint casos. En les proves PCR que s’han realitzat al poble en els últims dies cada jornada ha eixit algun positiu. 

La situació a nivell sanitari està col·lapsada, ací teníem un metge titular va agafar la baixa, i s’està cobrint la plaça en guàrdies de metges i metgesses. Per cert, m’agradaria dir que aquests metges allarguen la seua jornada laboral de manera altruista per donar servei a la gent. 

Coneixeu l’origen o el motiu de l’augment dels contagis a la vila?

L’origen no el sabem, d’un dia per a un altre vam començar a ser conscients de l’augment de positius. Però cal ser conscients de què l’augment de casos pot tenir l’origen en algun descuit originat en algun espai on ha pogut hi haver més moviment de persones. També sabem que el virus ha afectat en major mesura a la gent que tenia vida social, vida social permesa. No ha hagut cap festa il·legal. 

Des de l’ajuntament, quines mesures heu pres per fer front a la situació?

Ja més d’una setmana que nosaltres ho vam tancar absolutament tot: parcs, tots els edificis municipals d’atenció presencial, instal·lacions esportives, camp de futbol…

Només vam veure que de 4 casos es passava a 6 o 7 ja vam prendre més mesures restrictives, com sempre hem fet. No obstant, aquesta vegada les mesures municipals no ens han servit de res. Esperem que el confinament imposat per la Generalitat funcione. 

Què reivindica a la Generalitat?

Mentre no ens envien eines per fer un cribratge massiu, no dic PCR a tota la gent del poble, però sí incrementar i reforçar els serveis sanitaris per a que puguen fer un rastreig adequat. Si no és així, l’empastrada anirà per a llarg. En compte de tallar carreteres i enviar guàrdia civil, el que vull és que m’envien metges i sanitaris. 

Arran d’això, quina és la incidència del temporal ara mateix a Atzeneta?

Normalment a Atzeneta quan neve molt no tenim problemes en el nucli urbà, altra cosa són les muntanyes. No obstant el més fort vindrà en les pròximes hores, però sóc conscient de què els dispositius humans i materials ja estan preparats.

El problema el tindrem el cap de setmana amb el turisme; ací el turisme el volem molt, però donada la situació meteorològica i sanitària, quan menys gent puje millor.