En aquesta arrancada de curs és imprescindible apostar per la coeducació

452
PUBLICITAT

Enfront d’un inici de curs marcat per forts discursos d’odi, greus agressions homòfobes i importants violacions als drets LGTBI, des de la ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) apostem fidelment per la coeducació.

Amb el suport de la Generalitat Valenciana, ACPP contínua amb el seu treball amb les comunitats educatives de les comarques rurals dels Ports i l’Alt Maestrat per a construir societats més justes, inclusives i igualitàries.

Des d’Assemblea de Cooperació per la Pau creiem en la importància d’educar en igualtat com una fórmula clau per a erradicar les actituds masclistes i lgbtifobes de discriminació en la infància i joventut, sent al seu torn un mètode efectiu en la prevenció de la violència de gènere.

Al seu torn, som testimoni de la interdependència entre els fenòmens socials, econòmics i mediambientals a tot el món, com són les migracions i el canvi climàtic. Davant això, creiem necessari fomentar, des d’edats primerenques, una consciència crítica i de responsabilitat que es qüestione les regles del joc i es mobilitze per trobar respostes que caminen cap a societat més justes i igualitàries, tant al Nord com al Sud.

En aquest context naix el projecte “Dones de l’escola rural ens obrim al món”, una reivindicació manifestada per la comunitat educativa que exigeix l’obertura, des de la seua identitat local, al món global. El programa respon a aquesta necessitat dirigint les seues accions a reforçar l’educació pública dels centres educatius dels Ports i Alt Maestrat des d’un enfocament de responsabilitat en el desenvolupament sostenible i inclusiu basat en el consum responsable, la Igualtat de gènere i la interculturalitat.