En 2021 la Diputació va transferir a Culla 320.000 euros, un 30% més que en 2019

875
Visita del president de la Diputació a Culla
Visita del president de la Diputació a Culla
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • El president va explicar que amb els pressupostos de #MésImpulsCastelló per a 2022 la institució destinarà 30 milions d’euros als ajuntaments de la província, 15 milions seran per a obres i els 15 restants per a despeses corrents

El president de la Diputació, José Martí, va visitar ahir la localitat de Culla, municipi al qual l’entitat provincial va transferir en 2021 més de 320.000 euros, xifra que representa un increment de 132.000 euros i del 30% respecte a 2019. Va ser rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Heredio Bellés, amb el qual va visitar les obres realitzades per la Diputació Provincial amb càrrec al Pla 135 de 2020.

Durant la trobada, Martí es va referir a la intenció del seu equip de govern de «continuar recolzant amb els pressupostos de #MésImpulsCastelló per a 2022 als xicotets pobles, en un exercici que totes i tots esperem que siga el del final de la pandèmia». Un objectiu «al qual tots hem de contribuir utilitzant mascaretes i amb higiene, distància de seguretat i, per descomptat, amb les vacunes». En aquest sentit, va aprofitar la seua intervenció per a tornar a demanar «que tothom es vacune, perquè hi ha moltes coses en joc: la salut, l’economia i el benestar».

José Martí va explicar que en 2022 la Diputació de Castelló transferirà 30 milions d’euros als ajuntaments, dels quals 15 seran per a realitzar inversions i altres 15 per a despeses corrents. Del que es tracta és de «dotar a les alcaldesses i els alcaldes d’un major nivell d’autonomia perquè puguen decidir, en funció de les necessitats dels seus municipis, en què gastar els fons que es transfereixen des de la Diputació».

Els 15 milions pressupostats per a obres per la institució provincial formen part del nou pla #CastellóAvança, dotat amb 30 milions d’euros per a executar a dos anys vista, «sense la pressió i les urgències que generava el Pla 135, que obligava a projectar i executar les obres en un únic exercici». Segons va argumentar, «el pla #CastellóAvança és una evolució del pla 135 amb la qual es pretén facilitar la gestió dels ajuntaments.

Obres de 2020

José Martí i Heredio Bellés van visitar les obres de remodelació del paviment en un tram del carrer Fontanelles i de l’adequació de la pista esportiva del carrer Raval per a la pràctica del tennis, futbol sala, mini basquet i el joc de les birles. Per a aquesta segona actuació ha sigut necessari realitzar la senyalització amb pintura plàstica i col·locar porteries, canastres, xarxa de tennis i xarxa perimetral que evite l’eixida de pilotes a l’exterior. El pressupost de les dues actuacions sumen 39.930 euros.

Conéixer l’interior

Després del recorregut pel poble, Martí va fer referència a la bellesa d’aquesta localitat, que «amb tot mereixement té la consideració de ser un dels pobles més bonics d’Espanya» i va realitzar una crida al conjunt de la població perquè conega «l’impressionant interior de la nostra província».