Emoció, tradició i festa en el retorn de la festivitat de Sant Cristòfol de Benassal

887
PUBLICITAT

El passat cap de setmana s’han celebrat a Benassal les festes en honor a Sant Cristòfol. Després de dos anys d’absència per la pandèmia de la Covid-19, veïns i veïnes de la localitat van tornar a emocionar-se amb els actes preparats. Especialment, la romeria de Benassal a l’ermita de Sant Cristòfol celebrada el dilluns, amb presència dels 5 ‘matxos’ de la recua que van transportar les primes fins a l’ermita. Una tradició que continua viva en la localitat des de fa centenars d’anys. La Majoralia de Sant Cristòfol i Sant Roc han col·laborat amb l’Ajuntament de Benassal en la confecció de tota la programació festiva i religiosa.

Els actes del cap de setmana van començar a l’alba amb la ‘despertà’. A continuació es van iniciar els festejos taurins, que van durar al llarg del dia en la plaça de bous. A la nit, el pavelló municipal va acollir un sopar de paiporta i actuacions musicals en directe. El diumenge es va reservar per als primers actes religiosos i rendir honors al sant amb un volteig de campanes i una missa amb participació de la rondalla i el cor local. A la vesprada es va oficiar la tradicional benedicció dels vehicles i es van entregar les banderoles.

Arribats al dilluns, el dia gran de romeria es va iniciar a les 9h des de Benassal. La comitiva va arribar fins a l’ermita de Sant Libori de la Font d’En Segures, on es van repartir dolços i beguda i es va cantar el ‘o vere deus’. Una vegada a l’ermitori de Sant Cristòfol, es va oficiar una missa, es van cantar els gojos i es van repartir les primes transportades per la recua. Per a finalitzar la festivitat de Sant Cristòfol es va ballar un ‘ball pla’ en la Plaça d’Espanya amenitzat per la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal.