Emergències recomana actuar amb responsabilitat per combatre la calor

177
PUBLICITAT

La previsió meteorològica per a este cap de setmana apunta que els termòmetres arribaran a situar-se vora els quaranta graus. Així, el risc per calor extrema queda imposat a tota la Comunitat Valenciana hui, divendres 12, però, sobretot, demà, dissabte 13. El Servei d’Emergències i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han compartit les recomanacions a seguir per combatre les altes temperatures amb responsabilitat. 


Primer, cal anar amb compte amb l’exposició solar durant les hores més fortes, entre les 12h i les 16h. A més, practicar exercici físic intens durant les hores més caloroses pot augmentar el risc. També és necessari tenir cura amb la pell i utilitzar les cremes protectores adequades. D’altra banda, mantenir-se hidratat és clau. Cal beure molta aigua i intentar suprimir el màxim possible l’alcohol i la cafeïna. 

La ingesta d’aliments també és un factor important a l’hora de protegir-nos de la calor. Per això, una amanida lleugera com les ensalades, la fruita i la verdura ajudaran a no sentir malestar. També cal intentar passar el temps més gran possible en estades fresques o a l’ombra. I convé prestar especial cura a la gent major, els més menuts i els malalts. 

Per últim, no és recomanable deixar el cotxe estacionat a plena llum solar ni amb ningú dins d’ell. Per descomptat, esta recomanació s’aplica també a les mascotes.