Els xiquets i xiquetes del CEIP El Bracal de Muro d’Alcoi visiten l’exposició de ‘Construeix Valors’

38
PUBLICITAT

– L’alumnat de cinqué de primària ha participat en el projecte i la creació de les maquetes de Lego

Durant tota la setmana s’ha pogut visitar en el Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi l’exposició de maquetes de Lego del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. Els centres participants, El Bracal i el Montcabrer, no han perdut l’oportunitat de visitar la mostra.

Així, els xiquets i xiquetes de cinqué de primària del col·legi El Bracal han realitzat l’última sessió del projecte, en aquesta ocasió fora de l’aula, amb una excursió a l’exposició. Allí, a més de conéixer els treballs realitzats pels seus companys i companyes, també han escrit i pegat diferents solucions als problemes trobats en cada fase dels cicles productius estudiats (roba, alimentació i aparells electrònics) utilitzant com a base els Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

‘Construeix Valors’ utilitza la metodologia aprenentatge-servei. En ella, els xiquets i xiquetes adquireixen a l’aula coneixements explicats de manera clara, senzilla i adaptada a la seua edat; se’ls ofereix els materials perquè exemplifiquen de manera pràctica l’aprés; i, finalment, veuen com les seues idees i treballs arriben a la ciutadania. I és que, gràcies a l’exposició, no sols es crea consciència sobre les desigualtats econòmiques i socials entre l’alumnat, sinó que qualsevol persona que visite l’exposició adquireix, amb les maquetes i les explicacions dels i les menors, els mateixos coneixements.

Aquesta vesprada, a les 18h, es realitzarà en el Centre Cultural Polivalent la presentació oficial del projecte i clausura de la mostra amb presència de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi i representants de Medicusmundi Mediterrània i dels col·legis participants.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.