Els xiquets del col·legi Blasc d’Alagó de Vilafranca visiten la mostra sobre les cartes de població

2095
Visita dels estudiants
PUBLICITAT

Visita dels estudiants
Visita dels estudiants
-Nota de premsa-

Dins dels actes que Vilafranca organitza amb motiu del 775 Aniversari de la Carta Pobla els alumnes del col · legi Don Blasco de Alagón han visitat l’exposició sobre les Cartes de Població del Maestrat , ubicada a les sales gòtiques de l’Ajuntament de la localitat .

118 alumnes de sis cursos de primària , amb els seus professors , han assistit a les explicacions de Guillem Monferrer , tècnic municipal de Turisme , sobre el document fundacional de Vilafranca , signat pel senyor Balasc d’Alagó el 7 febrer 1239 . Els xiquets i xiquetes han conegut que l’enclavament de la Pobla del Bellestar , situat a 7 quilòmetres del municpi , va ser el que va rebre la Carta de Població , que va definir al poble com una vila franca , lliure d’impostos . D’aquí : Vilafranca .

Els més menuts s’han interessat sobre la manera de vida al segle XIII i han mostrat la seva curiositat per aquests documents escrits a mà .

A l’exposició sobre cartes de població dels alumnes i visitants han pogut observar les cartes fundacionals dels pobles del Maestrat i també els pertanyents a la batllia de Cantavella . El Centre d’Estudis del Maestrat i el Centre d’Estudis de la Iglesuela del Cid han col · laborat amb l’Ajuntament de Vilafranca en l’organització de la mostra.