Els xiquets de l’Alt Maestrat reconeixen a les dones artistes

651
PUBLICITAT

L’últim projecte llançat per l’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat ha aconseguit reconèixer i visibilitzar a moltes dones artistes que van passar a la història amb l’ajuda de l’enginy i la voluntat de xiquets i xiquetes d’Albocàsser, Benassal, Tírig, La Serratella, Culla, Vilar de Canes i La Torre d’en Besora. En cadascun dels pobles que conformen la Mancomunitat s’ha organitzat un taller artístic en el qual l’alumnat practicava tècniques i estils que són senyal d’identitat d’artistes de renom internacional.

El reconeixement cap a aquestes avantguardistes s’ha realitzat, principalment, mitjançant manualitats i decoracions per a estimular el vessant més creatiu de xiquets i xiquetes. La proposta persegueix promoure la igualtat de gènere i erradicar els estereotips associats al gènere. L’alumnat ha experimentat baix la direcció del personal de l’empresa cultural Somnia, treballant sobre una figura femenina i una tècnica diferent en cada localitat.

La Mancomunitat Alt Maestrat ha accedit a una subvenció concedida per la Generalitat Valenciana amb la qual s’han sufragat les diferents sessions.