Els vincles d’Atzeneta i el Maestrat es refermen a les XVIII Jornades d’Estudi del Maestrat

734
PUBLICITAT
  • Atzeneta va celebrar el 750 aniversari de la seua Carta Pobla amb un concert de música i una exposició

Atzeneta del Maestrat va acollir les XVIII Jornades d’Estudi del Maestrat el passat cap de setmana, tres dies on les arrels pròpies del Maestrat es van mostrar i es van explicar a centenars de persones que van acudir a aquesta crida cultural i històrica. Del divendres 7 al diumenge 9, coincidint amb la Diada del País Valencià, les exposicions, taules redones o excursiones culturals van protagonitzar la dinàmica de cada dia. Aquesta proposta cultural amb quasi 20 anys d’història és organitzada pel Centre d’Estudis del Maestrat. El cap de setmana el va encetar Maria Antonia Agut amb una ponència sobre els bolets que es poden encontrat al Maestrat, una excepcional guia per a tots aquells i aquelles que els agrade recollir-los en temporades com l’actual.

La edició d’enguany ha coindicit amb l’aniversari 750 de la Carta Pobla d’Atzeneta del Maestrat. Una efemèride històrica que va ser venerada per la Banda de Música d’Atzeneta. Els i les integrants de l’agrupació musical van tocar el dissabte a la vesprada un recull d’obres escrites per compositors atzenetins o dedicades al poble. Pel que fa a la música, el diumenge al matí es va realitzar un concert en el marc del cicle d’Intercanvis Musicals, amb l’agrupació musical de Borriol.

El Centre d’Estudis del Maestrat va dedicar també un espai per parlar de les Cartes Pobla dels pobles del Maestrat. Si bé, durant el cap de setmana es van tractar temes variats, com un debat sobre l’evolució climatològica al Maestrat o una altra, presentada per Pablo Medina, sobre el llegat històric i antropològic que deixa la Cova dels Aragonessos per a la humanitat,

El cap de setmana es va tancar amb el partit de futbol disputat entre la U.D.Atzeneta davant l’Orpesa C.F referent a la Copa Nostra, que es va desnivellar als penals per a l’equip visitant després de l’1-1 registrat en el temps reglamentari de joc.