Els villorans mantenen una actitud positiva envers el confinament

820
Villores
PUBLICITAT

La localitat de Villores continua vivint un confinament més ben tranquil, en el que no ha faltat l’entreteniment per amenitzar la situació i l’atenció al ciutadà per part de l’Ajuntament.

Durant aquest temps, l’equip de govern ha sol·licitat dues desinfeccions al Consorci Provincial de Bombers, per tal de prevenir en matèria de seguretat. El consistori s’ha mostrat molt agraït per aquest servei, així com per tot el material rebut de la Diputació de Castelló, que van repartir entre els veïns. “També vam deixar a la tenda gel desinfectant i més unitats de mascaretes per a la gent que vulga i, si algú necessita alguna cosa més, pot cridar a l’Ajuntament i els ho farem arribar” comenta Paula Blasco, membre de l’equip de govern.

Els treballadors de l’Ajuntament que poden treballar a distància, així ho fan, i els altres, encarregats de feines de manteniment, continuen treballant amb les mesures de protecció adequades.

Pel que fa als serveis, remarquen la importància de comptar amb una tenda al municipi, ja que evita desplaçaments als veïns a altres localitats. El consultori, com a la majoria de pobles dels Ports, està tancat i obre un dia a la setmana per a fer receptes i prendre la tensió, tot i que també realitza visites a domicili en cas necessari. Els veïns més majors de Villores continuen tenint un seguiment gràcies als Serveis Socials proporcionats per la Mancomunitat Comarcal Els Ports i l’Ajuntament ha donat l’opció de “si algú necessita la compra, la portaríem a les cases, però, de moment, al no haver cap cas positiu, no ha calgut fer-ho, tot i que hem donat l’opció” comenta Blasco.

L’Ajuntament ha hagut de suspendre la Mostra de Cinema Rural i totes les festes, rogatives i actes culturals que tenien programats fins al moment, però els habitants del municipi estan ben entretinguts: recentment, pel dia de Sant Vicent, que celebren sempre a La Balma, van fer un vídeovermut entre tots els veïns. A més, els més joves participen en les activitats coordinades per l’àrea de joventut de la Mancomunitat i els més grans, usuaris de la Unitat de Respir Familiar, segueixen fent activitats per la via telemàtica.

Alguns veïns de la localitat també han ajudat de manera voluntària en la confecció de mascaretes, tot i que des d’aquest municipi han participat més en el transport d’aquestes a altres pobles més que en la seua confecció.

Des de l’Ajuntament s’està molt pendent de les necessitats que puguen requerir els habitants i es mostren agraïts per l’actitud dels villorans davant el confinament, així com amb les Administracions per l’oferta de serveis dels quals han pogut beneficiar-se com ara el de les tasques de desinfecció i repartiment de material.