Els vilafranquins coneixen la història del seu art de la mà de Josep Monferrer

150
Curs d'història de l'art amb Josep Monferrer
Curs d'història de l'art amb Josep Monferrer
Curs d’història de l’art amb Josep Monferrer

DSC02374 (1)-Nota de premsa-

El professor Josep Monferrer ofereix, dins dels actes del 775 Aniversari de Vilafranca , un curs d’Història de l’ Art . La proposta formativa , a la qual assisteixen 15 persones , analitza la història de l’art des del punt de vista de la localitat en relació amb la Història de l’ Art més general . L’objectiu és ” oferir una visió general de l’art occidental , derivat de la cultura greco romana i situar l’art de Vilafranca dins d’aquest context” .

D’aquesta manera ” donem a conèixer el nostre patrimoni , que està molt més valorat que fa 40 o 50 anys ”

L’objectiu és que ” les classes siguen el més divulgatives possible , de manera que els que vinguen puguen comprendre el que s’explica , amb un llenguatge científic però fugint de tecnicismes ” .

Monferrer considera que Internet ha democratitzat el coneixement de l’art . ” Tenim accés a magnífiques fotografies i continguts històrics , de manera que no tenim el condicionant del cost de les grans enciclopèdies d’art” .

El curs s’estén durant 20 classes amb una hora i mitja de durada . Un dels objectius és que els que no han pogut conèixer amb detall la història de l’art per no haver cursat estudis tinguin ara una nova oportunitat .

-Fins benèfics

La petita matrícula que han pagat els assistents tindrà una finalitat solidària . El diners recaptats aniran a parar a l’asil de Chiclayo , a Perú .