Els veïns i veïnes de Vilar de Canes no pagaran llum

749

-El parc eòlic que s’ubicarà a la localitat serà la clau per a la mesura 

L’ajuntament de Vilar de Canes ha firmat un conveni amb l’empresa Iseran Business SLU per a fer possible que la població no pague el rebut de la llum. L’acord pretén ser profitós per ambdues parts; per a la societat serà beneficiós que el consistori facilite la construcció del projecte eòlic, mentre que l’Ajuntament podrà presentar una mesura d’estalvi per als seus ciutadans i ciutadanes. 

L’alcalde de Vilar de Canes, José María Domínguez, ha explicat que la signatura és un pas històric per a la vila. «En el moment en que es pose en marxa el primer ventilador els veïns i veïnes no hauran de pagar llum més fins que s’agote el conveni, i si es renova el conveni continuaran sense pagar», ha afirmat Domínguez. La concessió és per ara de 30 anys. El parc eòlic de 27,5 MW s’ubicarà a La Selleta, dintre del terme municipal de Vilar de Canes; Iseran Bisuness SLU espera ja l’autorització definitiva per començar a fer realitat el conjunt.

Segons ha destacat l’alcalde, els pobladors i pobladores han rebut d’una forma excel·lent l noticia ja que «suposa un estalvi molt important per a l’economia familiar».

La mesura amaga darrere accions importants per al desenvolupament econòmic i social de Vilar de Canes. En l’àmbit econòmic facilitarà la formació d’empreses que operen en l’entorn local, i en l’àmbit social es presentarà com una acció per contrarestar el despoblament. «La gent que s’instal·len a la nostra localitat no haurà de pagar llum, pensem que és una qüestió atractiva», ha comentat José María Domínguez.