Els veïns de Forcall donen suport a l’ampliació de la residència

241
Residència de Forcall

Residència de ForcallEls veïns de Forcall han mostrat el seu suport a l’Ajuntament perquè s’amplie la residència de la Tercera Edat . Així ho han manifestat al Consell de Participació Ciutadana , que s’ha reunit per analitzar els assumptes d’actualitat de la localitat .

L’Ajuntament ja disposa dels terrenys i ha realitzat un pressupost del cost de l’obra, que ascendiria a uns 700.000 euros . De dur-se a terme es crearan 20 noves places – en l’actualitat disposa de 40 – i es crearien almenys 6 llocs de treball .

Els veïns van valorar en la convocatòria que en aquests moments la residència és el principal mitjà de vida de Forcall . Hi viuen 40 persones internes , algunes de les quals porten allà 15 anys , pràcticament des que va obrir . A més genera 21 llocs de treball directes , i un important moviment econòmic per als proveïdors de la localitat .

Des de fa dos anys l’Ajuntament de Forcall gestiona directament el centre a través d’una empresa municipal . En aquest temps el consistori ha aconseguit estalviar numerosos costos amb mesures de eficiciencia energètica o la instal · lació de calefacció per biomassa .

A la reunió es va posar de manifest que ” si en aquests moments Forcall no tingués la residència tindria 100 habitants menys” . De fet , la seva existència , ha possibilitat l’assentament al poble de parelles joves .

– Finançament del projecte

L’Ajuntament de Forcall ha pressupostat enguany 100.000 euros per executar l’obra . A més, el consistori vol comptar amb el suport de la Diputació de Castelló . L’alcalde , Santiago Pérez , entén que si s’han signat convenis singulars per a l’execució de piscines climatitzades inversions de d’aquestes característiques han de rebre el suport d’administracions com la provincial .