CONQUESTA DE CULLA
  • Es tracta d’una representació teatral que evoca el passat medieval del municipi
  • El dia 28 es durà a terme una nova edició de la trobada entre el Rei Jaume I i Don Blasco de Alagón

L’arc d’entrada al calvari de Culla, a l’Alt Maestrat, es convertirà dissabte que ve en l’escenari de l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla’. Es tracta d’una representació teatral que evoca el passat medieval del municipi i en la qual treballa un centenar de veïns.

Els cullans es preparen, des de fa mesos i sota l’atenta direcció de Montse Vidal i Manuel Manzano, per a encarnar a uns personatges que van viure fa huit segles, fent que els visitants difícilment obliden aquesta emblemàtica història d’enfrontaments, pactes i amors impossibles. Aquesta activitat està englobada dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI.

Víctor Fabregat, alcalde de Culla, ha destacat “l’esforç que posen cada any els participants perquè l’acte siga un èxit”, així com “la importància que té la preparació d’aquest esdeveniment històric i cultural per a la promoció turística del municipi durant els mesos estivals”. Cal destacar que, aquesta activitat, forma part d’un complet programa d’actes que es van iniciar a principis d’estiu i que busquen commemorar el 775 aniversari del lliurament de la Carta Pobla de Culla.

Reserva d’invitacions gratuïtes

Aquelles persones que estiguen interessades a assistir a la representació del dissabte, poden reservar amb antelació les invitacions gratuïtes disponibles a l’ajuntament des del passat 15 de juliol. També podran reservar-se les localitats al telèfon 964 44 63 25 o a través de l’email info@culla.es. L’aforament és limitat.

Trobada amb el Rei Jaume I

D’altra banda, tal com ja és tradicional en els últims anys, el diumenge 28 a partir de les 12:00h, es durà a terme una nova edició de la trobada entre el Rei Jaume I i Don Blasco de Alagón, que comptarà amb la col·laboració de la ‘Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló’, juntament amb els membres del seu ‘Capítol’, la Milícia Templera, l’Esquadra i els ‘Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro’.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA