Els veïns d’Ares recuperen l’antiga clau de volta de l’església renaixentista

449
PUBLICITAT
-Nota de premsa-
Els veïns d’Ares del Maestrat han col · laborat en la recuperació de la clau de la volta de l’antiga església parroquial del municipi que, ara, servirà com a base per a la taula de l’altar.

La recuperació ha comptat amb la col · laboració dels serveis de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, que han aportat la investigació històrica. L’arquitecte inspector de Patrimoni, Arturo Zaragozá, va ser qui va reconèixer la clau de la volta que es conservava al cementiri del municipi
La clau de volta s’ha situat a l’església. Es tracta de la clau que sostenia l’antiga església renaixentista.
Els veïns han col · laborat per instal · lar-la a l’església parroquial. Sobre ella s’ha col · locat una pedra que servirà com a taula de l’altar.
A la base de la clau, i en el paviment, s’han recreat els creuers que sortien de la clau per sostenir la cúpula. Arturo Zaragozá ha estat l’encarregat de realitzar el disseny dels creuers sobre el paviment que s’ha col · locat a l’altar.
El bisbe de la diòcesi de Sogorb Castelló, Casimiro López, visitarà Ares del Maestrat el proper dia 27 de juliol per realitzar la consagració.