Els treballs arqueològics del Parador de Turisme de Morella entren en la recta final

551
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els treballs arqueològics en la zona del futur Parador de Turisme de Morella continuen i està previst que finalitzen en les pròximes sis setmanes. D’aquesta manera, les últimes actuacions s’han intensificat en la part del convent de Sant Francesc, tant en l’església com en el claustre i la Sala Capitular on s’han trobat restes una gran quantitat d’enterraments. A més, durant els quasi 12 mesos que s’ha treballat en aquesta zona, s’han trobat més de 4.000 peces de ceràmica, les quals ajuden a datar les diferents èpoques en què la zona va estar habitada i utilitzada.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, han visitat avui les actuacions al Convent de Sant Francesc acompanyats per l’arqueòleg de l’obra, Diego Lucendo. Així, han visitat l’església del convent de Sant Francesc, el claustre i la zona capitular on s’han trobat una gran quantitat d’enterraments i edificis islàmics.

Rhamsés ha destacat que “els treballs arqueològics arriben a la seua recta final i aquestos permetran conéixer més parts de la història de Morella, el seu castell i gent que vivia i utilitzava aquest espai” i ha afegit que “a més, permetran que el projecte del Parador de Turisme s’adeqüe a tot el patrimoni que concentren els convents de Sant Francesc i les Agustines i a totes les troballes que han aparegut”.

Finalment, ha explicat que “a més dels treballs arqueològics, cal realitzar diferents informes i estudis que detallen el que s’ha trobat i datar-ho, de manera que quedaran treballs per fer, encara que cal avançar també en els següents passos perquè el projecte continue i el Parador de Turisme siga una realitat”.

D’altra banda, l’arqueòleg, Diego Lucendo, ha explicat que “s’han realitzat troballes molt interessants en tota la zona com edificacions islàmiques anteriors a l’edifici del convent de Sant Francesc”. També ha comentat que “ara ens ajudarà un antropòleg a estudiar totes les restes humanes dels enterraments de manera que es podran conéixer més detalls sobre les persones que habitaven la zona”.

Cal recordar que el Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.