Els tallers ‘Pacient Actiu’ arriben a Forcall, Morella i Benicarló

334
PUBLICITAT

El Departament de Salut de Vinaròs ha iniciat el programa de ‘Pacient Actiu’ en els centres de salut de Forcall, Morella i Benicarló. Allí ja s’han realitzat els primers tallers amb l’objectiu d’oferir eines i capacitats als veïns d’estos municipis per controlar la seua salut i ser proactius en el maneig de les seues patologies cròniques.

Els tallers tornaran a oferir-se durant este primer trimestre de 2017. Formen part del programa ‘Pacient Actiu’, impulsat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i pretenen implicar els pacients en el control de la seua salut per millorar la qualitat de vida així com rebaixar l’impacte que la seua malaltia crònica els puga causar en les seves activitats quotidianes.

Estos programes tenen diversos nivells i temàtiques, com el dirigit a pacients diabètics. Se centren en capacitar els assistents per identificar el paper de la cura de la seua salut, compartir experiències, proposar objectius assumibles, identificar pautes per poder resoldre problemes quotidians o portar una alimentació saludable, així com incrementar la pràctica d’exercici físic.

El programa del Pacient Actiu consta de diversos tallers en què els seus instructors, principalment personal d’infermeria, traslladen als pacients habilitats, motivació i confiança per afrontar els símptomes de la seva malaltia crònica, així com eines per afavorir hàbits de vida saludables i complir millor l’adherència als tractaments mèdics prescrits.

El Pacient Actiu està dirigit a persones amb una o diverses malalties cròniques com diabetis, patologies caridiovasculares, respiratòries, dolor crònic i altres malalties físiques o mentals de llarga durada. També està dirigit a persones cuidadores de pacients.