Els socialistes demanen mesures contra la sequera i insten Mazón i Barrachina a desbloquejar el fons de cooperació

81
PUBLICITAT

El secretari general del PSPV de Castelló reuneix els representants municipals de la província per a fixar nous objectius

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, ha reunit aquest dilluns a les Alqueries els alcaldes i portaveus socialistes de la província en “una trobada per a fixar nous objectius i prioritzar missatges amb la finalitat de reconnectar amb la ciutadania i recuperar múscul representatiu”. Aquesta sessió, en la qual han participat més d’un centenar de càrrecs, ha servit per a recollir peticions que nodriran els debats plantejats pel grup socialista en el ple de la Diputació de demà dimarts.

Un dels punts més destacats que s’abordaran en la sessió plenària d’aquest mes de juny, i que preocupa especialment les localitats interiors, és la petició de mesures concretes per a pal·liar la sequera. Els socialistes proposaran un suplement de dos milions d’euros per a desplegar el pla provincial de l’aigua “per a així garantir el proveïment hídric a persones i explotacions agrícoles i ramaderes”. Samuel Falomir ha emfatitzat que “el principal valor de la política és escoltar la ciutadania, i trobades com la de hui seran a encara més recurrents per a prémer l’opinió dels representants i veïns i defensar les seues posicions en totes les administracions”.

Un altre tema important que protagonitzarà el ple al Palau de les Aules serà la sol·licitud d’ajuda econòmica i tècnica als ajuntaments per a millorar els índexs de reciclatge. Aquesta mesura busca dissipar així els avisos de multes milionàries de la Unió Europea per no aconseguir els mínims exigits per a preservar el planeta.

“La singularitat de Castelló és que la majoria dels seus municipis són xicotets i no compten ni amb els recursos econòmics ni tècnics per a fer front a aquesta nova normativa europea molt restrictiva, per això no poden quedar-se sense el suport de la Diputació que, ara com ara, l’única cosa que ha fet ha sigut passar la tisora en mig milió d’euros en polítiques de sostenibilitat”, segons les mateixes fonts.

Unitat enfront de l’extrema dreta

Els representants socialistes han mostrat unitat per a combatre a l’extrema dreta i la dreta “i els seus discursos de l’odi” legislant per a aconseguir nous drets i blindar els que ja gaudim”. Samuel Falomir ha subratllat que “el PP viu lligat als ultres perquè debats que abans eren inqüestionables com la defensa de les dones i la protecció del col·lectiu LGTBI ara són moneda de canvi per a governar perquè Vox els marca la seua agenda”. “Si de veritat creuen en la democràcia, que trenquen amb els que la volen aniquilada”, ha sentenciat.

Finalment, els alcaldes i portaveus han votat de manera unànime un manifest per a demanar a Carlos Mazón i Marta Barrachina que “deixen de bloquejar el fons de cooperació i l’abonen sense més demora”. Han assenyalat que el retard en aquests fons “està ofegant els nostres ajuntaments i posant en perill la prestació de serveis i inversions fonamentals per a la ciutadania”