Els sabors del món dels dinosaures

69
SABORS DINOSAURES
  • Els estudis paleontològics que desenvolupen científics de la Universitat Jaume I i del Grup Guix de Vila-real han permès desenvolupar un menú gastronòmic que transporta al paladar els sabors i olors del món que van dominar els dinosaures

Cinctorres-Dinomania és un projecte que s’ha caracteritzat per presentar propostes pioneres a la Comunitat Valenciana en el camp de les iniciatives turístiques. Per exemple, es el primer parc d’aquestes característiques que té un jaciment d’ossos de dinosaure preparat per a rebre visites, alhora que ha estat adaptat per a les visites de persones amb mobilitat reduïda.

Les investigacions que s’estan duent a terme des de fa vint anys han demostrat la importància patrimonial de la comarca de Els Ports pel que fa als fòssils de dinosaures. Aquestes troballes ja s’han posat en valor des del punt de vista museístic, i Cinctorres compta a més a més del jaciment visitable, amb un museu de dinosaures.

Ahir es va presentar una nova iniciativa, pionera a la nostra comunitat, encaminada a ressaltar el gran potencial turístic i gastronòmic de les comarques d’interior. Per açò s’ha creat un Menú Gastronòmic basat en la riquesa geològica i paleontològica de la comarca d’Els Ports i en especial en els dinosaures que van habitar la mateixa fa milions d’anys. Aquesta iniciativa ha estat possible gracies a la col·laboració del Restaurant El Faixero de Cinctorres i científics de la Universitat Jaume I i del Grup Guix de Vila-real.

Els científics han treballat de la mà amb els xefs per a inventar un menú on els turistes puguin gaudir d’olors i sabors que els transporten fa milions d’anys, a un món que estava dominat per dinosaures. El menú ha estat creat sobre una base científica aportada pels paleontòlegs i sobre una base gastronòmica propiciada pels anys i l’experiència culinària dels membres del Faixero.

Aquesta nova proposta innovadora ha de permetre impulsar el turisme gastronòmic vinculat al territori, ajudant a posar en valor la nostra cuina local, basada en la sostenibilitat, el paisatge i el nostre patrimoni.

La presentació del “Dinomania Gourmet Dinosaur Menú” ha estat al Saló-Menjador de l’edifici del CdT-Castelló i l’acte ha comptat amb la presència del Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer Sánchez, del Director General de Turisme, Josep Gisbert, de l’Alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés, i de la Directora del CdT de Castelló, Esther Labaig, entre d’altres.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA