Els ramaders de l’interior es preparen per a substituir la retirada col·lectiva d’animals morts per sistemes individuals

100
PUBLICITAT

La Unió informa als afectats a l’espera de la publicació de la nova regulació, que s’activarà al juny, de la Conselleria d’Agricultura

Els ramaders dels municipis d’interior de la província es preparen per a canviar l’actual sistema de retirada col·lectiva d’animals morts per un específic per a cada explotació. Eixa és la voluntat de la Conselleria d’Agricultura, que publicarà la resolució en breu per a marcar les condicions de les noves casetes. Sí està clara la data límit: el 30 de juny.

La Unió ha informat als afectats d’aquest nou model d’activitat que projecta la Generalitat Valenciana i ja confirma que convocarà reunions amb els titulars de les explotacions una volta publicada la normativa autonòmica. Entre les prioritats figura que la Conselleria d’Agricultura active la línia d’ajudes a la competitivitat ramadera amb 2,2 milions més, arribant així fins als 7,2 milions d’euros.

És la quantitat, indiquen les fonts consultades, que el departament autonòmic entén com a suficient per tal de modificar el sistemes de recollida d’animals morts en totes les granges de la Comunitat Valenciana, la majoria situades al nord de Castelló. Els nous contenidors individuals també variaran en funció de les característiques de cada explotació.

La Unió espera que les subvencions públiques arriben en un únic tram, front a les dos convocatòries de 2023, i que la normativa fixe les claus del nou sistema, que posarà fi a dècades de recollida d’animals morts en els contenidors comuns de cada localitat. Municipis com ara Sorita ja han començat a informar també als possibles afectats. Els bàndols dels poble recorden: “Segons la informació que va arribant als titulars d’explotacions ramaderes, van a tancar les casetes de recollida d’animals morts.

El que pretenen a partir d’ara és que cada explotació tinga un contenidor individual dins la mateixa explotació”, assenyala el text signat pel seu alcalde, Pere Milián. El primer edil ha convocat una reunió aquest dijous a les 19 hores per tal d’informar-los de les novetats que va traslladant la Conselleria d’Agricultura.