-Nota de premsa-

La Diputació de Castelló promocionarà aquest cap de setmana el consum de productes agroalimentaris de la província a través de la marca-guia Castelló Ruta Sabor amb el ‘Street Showcooking Castelló Ruta Sabor “que es realitzarà la nit de divendres i la de dissabte , de 20:00-23:00, a la Plaça del Mar del Grau de Castelló. L’objectiu d’aquesta iniciativa que realitza en col · laboració amb PortCastelló és la de donar a conèixer els productes autòctons de la província, promoure el seu consum al mateix temps que dinamitzar aquesta zona d’oci del districte marítim de la capital de la Plana.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha explicat que “esdeveniments com aquest contribueixen que els castellonencs coneguem més i millor la qualitat dels nostres productes autòctons i que, per tant, els consumim més. Castelló Ruta Sabor pretén millorar aquest posicionament dels nostres productes, perquè a més de la qualitat d’aquests i de l’esforç de les empreses castellonenques per estar a l’avantguarda, millorar el seu consum també és millorar les oportunitats econòmiques dels nostres pobles. Al street showcooking tots els que vulguin poden apropar-se a degustar, a presenciar com els professionals cuinen diversos plats amb matèria primera castellonenc … en definitiva, poden impregnar-se de Castelló Ruta Sabor i els valors que aquesta marca dels productes de la província pretén comunicar “.

En aquest sentit, vins, olis, aigües, la carxofa de Benicarló o la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert, són algunes de les delicatessen castellonencs que ja i troben dins de la marca guia Castelló Ruta Sabor “, el que garanteix que són aliments elaborats i produïts dins de la nostra província seguint estrictes estàndards de qualitat.  “Al Street Showcooking es realitzaran demostracions de cuina en viu a càrrec dels cuiners Víctor Rodríguez Fontanet del Restaurant Mediterrani del Grau de Castelló i Avelino Ramón Andreu del Restaurant Daluan de Morella. D’aquesta manera, divendres s’aplicaran més productes típics de la nostra costa, i dissabte les carns més saboroses dels nostres pobles de l’interior. A més es realitzaran presentacions de diferents productes de Castelló Ruta Sabor i hi haurà exposició i venda d’aquests productes perquè tots els assistents els puguin gaudir “, ha indicat el diputat Giner.
Cal assenyalar que no només es podran trobar vins, olis, aigües, la carxofa o el tomàquet de penjar, que ja han obtingut la certificació, sinó també les noves gammes de productes que opten ja pel reconeixement de “Castelló: Ruta Sabor” , com són la vedella, el llagostí, la fruita seca, les Cargols, el xai, els formatges, el peix de llotja o els saborosos torrons de la nostra província.
Més de 200.000 € en la promoció directa dels productes de Castelló

La institució preveu invertir aquest any més de 200.000 € en la promoció directa dels productes de la província, entre la realització de fires comercials en els municipis, certàmens agroramaders i ajudes als municipis per promocionar els seus productes autòctons de qualitat reconeguda.

El diputat Giner ha destacat que “enguany hem incrementat en un 30% les ajudes dirigides a les fires comercials on es promocionen aquest tipus de productes agroalimentaris autòctons. Així, aquest any són 130.000 euros de subvencions als ajuntaments davant l’aportació de 100.000 euros que ja va realitzar la institució el 2013 i que va permetre el desenvolupament de prop de 70 esdeveniments comercials amb productes agrícoles i ramaders a la província “.

D’altra banda, els 40.000 euros d’ajudes que la institució provincial dirigeix ​​als municipis per a la realització de certàmens agroramaders permetran aquest any la celebració de 21 esdeveniments d’aquestes característiques a la província.