Els productes autòctons de Morella es promocionen aquest cap de setmana a la 760ª edició de la Fira

649
Fira de Morella
PUBLICITAT

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

Els restaurants de la localitat ofereixen menús especials per a promocionar els productes locals, hi haurà degustació de carn i productes a l’Espai Firal i es sortejaran lots de productes

La Fira de Morella és un gran marc de promoció per als productes locals. Per això, la carn i l’autòcton tornarà a ser protagonista en aquesta 760ª edició, que se celebra el proper cap de setmana, amb diverses iniciatives. Els restaurants d’Asetmico oferiran un menú especial de Fira, protagonitzat pels productes locals fins al 31 de setembre. A més, al recinte firal tornarà a realitzar-se la degustació de carn i de productes i també s’organitzarà un sorteig de lots de productes de diversos establiments.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, indica que “la Fira és una trobada entre els diferents sectors productius de la localitat i, per això, és un bon moment per a la promoció de la carn i els productes locals”. Així, recordava que la degustació de la carn és una de les activitats estrella a l’Espai Firal i centenars de veïns i visitants participen en les jornades de dissabte i diumenge. A més, amb la compra de tiquets de degustació, es rebran paperetes per entrar en el sorteig de lots de productes.

La Fira de Morella és un gran marc promocional dels principals sectors de la localitat: el ramader i agrícola i el turístic i comercial. Per això, els dies 9, 10 i 11 de setembre, la localitat tornarà a comptar amb nombrosos expositors, tant de ramat i maquinària, com dels productes més diversos. A més, la Fira arriba ja a la 760ª edició, sent la més antiga de la Comunitat Valenciana i rebent milers de visitants anualment.

-Programació de la Fira

La programació manté la seva estructura habitual, però també ha incorporat novetats. Divendres a la vesprada, a les 19:30 hores, s’inaugurarà l’exposició “Gent dels masos, herois de la muntanya”, de Raúl Segura. A continuació, el director dels museus de Morella, Carlos Sangüesa, realitzarà una conferència sobre la història de la Fira. En la jornada de dissabte, a les 12:30 hores, es realitzarà la inauguració d’aquesta edició, que comptarà amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel. A la vesprada, a les 18:30 hores, tindrà lloc l’exhibició d’esquileig, que l’any passat va ser un gran èxit. A la nit, a les 23:30 hores, hi haurà un espectacle eqüestre a la Plaça de Bous, al qual seguirà la festa amb una disco-mòbil.

El ja tradicional concurs de gossos pastors (11 hores) serà un dels actes destacats de diumenge, jornada que també comptarà amb el cercavila del Grup de Gaiteros de Morella (12.30 h). A la vesprada, a les 17 h, se celebrarà l’acte central de la Fira, amb un homenatge als presidents de l’Associació Firal Els Ports. Finalment, tindrà lloc el sorteig de sementals, patrocinat per la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abat i l’Associació Firal Els Ports.