Els pressupostos generals de l’estat preveuen 9,4 milions d’euros per a finalitzar les obres de l’N-232 al port de Querol de Morella

453
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Govern ha presentat l’esborrany dels pressupostos generals de l’estat per a l’any 2022 amb diferents partides destinades a Morella. Així, destaca la inversió de 9,4 milions d’euros per a finalitzar les obres de la carretera N-232 en el tram Port de Querol-Masia de La Torreta. Es tracta de l’última fase del projecte de millora de la comunicació entre la comarca dels Ports i Vinaròs. A més, l’esborrany també preveu les partides necessàries per a la redacció dels estudis i projectes de futures actuacions com el condicionament de la carretera N-232 en el tram Masia de La Torreta-Morella Sud.

Pel que fa a carreteres, per la importància que té la comunicació amb la comunitat veïna d’Aragó, també cal destacar l’avançament del projecte de l’A-68. En aquesta, els pressupostos contemplen les obres entre El Burgo i Fuentes de Ebro, les quals ja van agafant ritme. Així es disposarà d’un projecte el pròxim any per a escometre-les a Fuentes de Quinto, mentre es tramiten els concursos per a aquestos trams en l’entorn d’Alcañiz.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’N-232 és clau per al nostre futur i és importantíssim i històric el que suposarà l’acabament del Port de Querol i així ho constaten els pressupostos presentats”. L’edil ha explicat que “cal avançar més ràpidament amb la tramitació del tram Masia de La Torreta-Morella Sud i així ho traslladem al Ministeri” de manera que “esperem que el pròxim any es puga finalitzar ja amb una empresa per a construir el nou tram” ha afegit. Ha volgut fer menció a les comunicacions amb Aragó, les quals “són molt importants per a nosaltres i les valorem positivament perquè l’avanç de l’A-68 en la zona d’Alcañiz suposarà encara més influència econòmica amb nosaltres de la que ja teníem”. Rhamsés ha remarcat que “estos pressupostos de l’estat també són els que permetran iniciar la rehabilitació del Colomer Zurita gràcies a l’ajuda del Ministeri de transports amb l’1,5% cultural”. Finalment, ha indicat que “des de l’ajuntament ja estem ultimant la licitació per a tindre l’empresa que farà les obres d’aquest edifici, així com amb turisme es coordina l’avanç del Parador Nacional de Turisme i fer visitable l’església de Sant Francesc en breu”.

Parador de Turisme de Morella
Hi ha un ferm compromís de Turespaña amb la construcció del Parador de Turisme de Morella una vegada finalitzats els estudis arqueològics i en 2022 es continuarà amb este objectiu dins del pressupost de l’organisme turístic. A més, des del consistori i el ministeri es treballa en l’adequació dels espais de l’església i la Sala Capitular, on s’ubiquen les pintures de la dansa de la mort, per fer-los visitables en un breu període de temps mentre segueix la tramitació de la construcció de la instal·lació hotelera.

Rehabilitació del Colomer Zurita
Els pressupostos generals de l’estat per a l’any 2022 també contemplen l’ajuda que rebrà l’Ajuntament de Morella mitjançant l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la rehabilitació del Colomer Zurita. En este, es preveu la realització de la segona fase de rehabilitació del claustre interior i les aules que albergaran l’Escola de Música. El 68% d’aquestes obres l’aportarà el ministeri. El pressupost total de l’actuació és de 810.745,04 euros. Finalment, està previst que durant el pròxim mes es licite el projecte i conéixer l’empresa constructora que l’executarà.