Els Premis Maestrat Viu comptaran amb la música de Franca Masu i els presentadors Elena Sales i Toni de l’Hostal

723
PUBLICITAT

– La gala, en la que s’homenatjarà les avantguardes, serà el dissabte 26 de maig a la Font d’en Segures

– Miquel Àngel Pradilla, la revista escolar Niño i la Fira del Llibre d’Ares són els premiats d’aquesta edició

La plaça dels Xorros de la Font d’en Segures de Benassal acollirà el proper dissabte, 26 de maig, l’entrega dels Premis Maestrat Viu. La gala, que homenatjarà les avantguardes, estarà presentada per la jove comunicadora de les Coves de Vinromà Elena Sales i el cantautor Toni de l’Hostal. Les connexions amb les avantguardes de dos referents culturals com Carles Salvador, amb les dels anys 20, i Carles Santos, amb l’ideari de Joan Brossa als 60, serviran com a fil conductor.

A més, la cerimònia estarà amenitzada per la música de la cantant Franca Masu. Arribada des de l’illa de l’Alguer, Masu interpretarà una selecció de peces dels seus discos. El sopar serà al Restaurant de l’Hotel de Muntanya Novella.

1-Franca Masu Fotografia, P.Navarro

Maestrat Viu, a més, s’ha adherit als actes del 80 aniversari dels bombardejos de la Legió Còndor a Benassal, Ares del Maestrat, Albocàsser i Vilar de Canes. D’altra banda, de vesprada a les 16 h s’ha programat una visita a la Fundació Carles Salvador que conduirà als assistents al Benassal de Carles Salvador (1893-1955).

Els premiats

Els guardonats en aquesta edició són el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Miquel Àngel Pradilla (premi Carles Salvador 2018) per la destacada tasca d’investigació en l’anàlisi de la realitat de la comunitat lingüística de parla catalana. També, la revista escolar Niño del Col·legi Rural Agrupat La Bardissa de Rossell, Sant Rafel del Riu i la Pobla de Benifassà (premi Pere Labèrnia 2018), on el jurat ha tingut en compte el compromís amb el model d’escola valenciana i la Fira del Llibre d’Ares (premi Seidia 2018) de la que s’ha destacat la posada en valor del patrimoni literari en un context rural difícil a causa de la despoblació.