Els Ports presenta el Camí de Conquesta

141
CAMÍ DE CONQUESTA (2)

– Amb la presentació d’un dels projectes més ambiciosos del Pla de Competitivitat Turística es dóna per conclòs aquest pla dinamitzador

La Mancomunitat Comarcal Els Ports, ha presentat el nou producte turístic Camí de Conquesta com un dels productes estrella que s’han elaborat en aquests 3 anys del Pla de Competitivitat Turística. L’acte ha comptat amb la presència del Director General de Turisme Comunitat Valenciana, Josep Gisbert, dels diferents alcaldes de la Mancomunitat així com de representants de la Federació Valenciana de Muntanya i de l’historiador Vicent Royo, participant de la vessant històrica del projecte.

Aquest projecte es sosté a sobre d’un eix principal, com és la creació del sender de llarg recorregut GR-331, a partir del qual sorgeixen diferents complements per conéixer de la millor forma possible la comarca dels Ports. El GR-331 és un sender de llarg recorregut circular de 166 km, amb 15 etapes assenyalades que connecta tots els pobles de la
Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Aquesta ruta senderista dóna la possibilitat de caminar per tots els racons de la comarca Els Ports, al mateix temps que ofereix la possibilitat de descobrir la seua història i cultura així com degustar la seua gastronomia.

Un dels complements més innovadors d’aquest producte turístic, és la creació de l’App Camí de Conquesta. Aquesta eina tecnològica permet visitar tots els pobles enclavats en el recorregut del “Camí de Conquesta”, mitjançant codis QR situats en els principals punts d’interés dels municipis. Així, dóna la possibilitat de conéixer totes les inquietuds que guarden els municipis de la Mancomunitat Comarcal Els Ports a través d’audioguies, recreacions històriques i imatges de 360º.

D’altra banda, també s’ha presentat la guia topogràfica del GR-331 que conté totes les dades tècniques de cadascuna de les 15 etapes tematitzades del sender, els mapes d’aquestes i les descripcions de tots els punts destacats per on passa. Així, el visitant tindrà informació de tots els llocs pels quals passa a través de panells informatius i de la guia topogràfica, i una vegada arribat al municipi podrà visitar-lo virtualment mitjançant l’App. A més, també s’han elaborat unes credencials per als senderistes que vagen a fer la ruta i els segells de cadascun dels pobles, així com campanyes de promoció i publicitat.

El projecte turístic Camí de Conquesta consta de 3 fases que s’han dut a terme en cadascun dels tres anys del Pla de Competitivitat Turística. En la fase 1 i 2 del projecte es van estudiar els senders existents, es va homologar l’anell circular com a sender de gran recorregut i es van senyalitzar i tematitzar els camins. En la tercera i actual fase, s’han realitzat aquests últims treballs, detallats anteriorment.

El president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Toni Ripollés, ha destacat que «És molt important anar tots junts i sumar esforços. El turisme és un gran potencial per a la comarca dels Ports i per a l’interior i amb aquest pla de competitivitat turística hem avançat molt, situant-nos al nivell de les marques turístiques més importants de la zona».