Els Ports posa en marxa una enquesta per analitzar la salut de la ciutadania de la comarca

743
PUBLICITAT

La iniciativa, sota el nom de Projecte Alifara i oberta a la participació de tothom està coordinada pels centres de salut de la zona

Els Ports ha presentat el Projecte Alifara, una iniciativa que permetrà fer un anàlisi de salut de la ciutadania de la comarca des Ports. El projecte té diverses característiques que el fan únic, per exemple, la pròpia enquesta ha estat formulada ja de manera participativa, on han col·laborat 2 persones de cada localitat de la comarca. L’objectiu d’Alifara és trobar els determinants que provoquen la bona o mala salut dels ciutadans i ciutadanes de la zona. 

El Projecte Alifara s’ha desmarcat de les enquestes clàssiques que ofereixen habitualment les institucions, per arribar a un conclusió més fidedigna, un equip de professionals ha creat un espai propi de participació. Nel·lo Monfort, coordinador del centre mèdic de Morella, ha manifesta que «respecte a les enquestes de Conselleria és que la pròpia enquesta ja s’ha formulat de manera participativa». L’enquesta ja es troba en difusió. La població dels Ports pot accedir mitjançant aquest enllaç: https://forms.gle/3WaSGTXRvbgsn65KA . Així mateix, per als ciutadans i ciutadanes que no tinguen accés a l’enquesta de manera online, podran omplir-la en paper; els centres de salut dels Ports les tindran disponibles. 

Els promotors i promotores de la iniciativa han comunicat que l’enquesta per a l’anàlisi de salut és només una part. «També hi hauran reunions en els pobles per discernir coses que no es poden recollir en una enquesta. El següent pas es formar a la gent que estem en el procés de participació per fer de manera idònia les entrevistes en aquests pobles», ha explicat Monfort. El coordinador de salut també ha comentat que l’enquesta servirà per a trobar mancances, mancances que tinguen solució. «Si veiem que una mancança és l’accés a l’activitat física o l’accés a fer activitat física doncs el següent pas de l’Alifara serà fer front i posar solució a la qüestió». 

El Projecte Alifara s’emmarca dins de la iniciativa de la Generalitat Valenciana ‘Xarxa Salut’. 

Cartell del Projecte Alifara