Els Ports, “la Provença valenciana”

731
PUBLICITAT

Nota de premsa de Viu Els Ports

És temps de floració de diferents aromàtiques d’estiu com l’espígol i la lavanda, plantes que, en el cas de la primera, són autòctones de la zona i al voltant de les quals tradicionalment s’han desenvolupat diferents feines per tal d’obtenir els seus olis essencials. A la comarca dels Ports, fa dècades que les calderes que hi havia a alguns dels nostres pobles i que s’utilitzaven per a destil·lar-les es van arraconar a qualsevol lloc per l’abandó d’aquesta activitat.

No obstant això, actualment hi ha una empresa jove que ha tornat a donar-li vida a l’ofici, obtenint olis essencials de qualitat a la seua destil·leria situada a Cinctorres i, recentment, fent un pas més enllà per a donar a conéixer la seua activitat, oferint visites a les seues instal·lacions.

Així, Esencias de Els Ports, S.L. cultiva diferents plantes aromàtiques i porta a terme tot el procés fins a l’obtenció de les preuades essències, un treball que té com a punt àlgid les pròximes setmanes, quan esclata la floració de les plantes i s’ha de procedir a la sega i la destil·lació. Aquesta etapa té una durada de menys de dos mesos, temps en el qual els paisatges de la comarca dels Ports es transformen per oferir a veïns i visitants una delícia per als cinc sentits que recorda als paisatges de la Provença francesa.

Per a poder gaudir dels camps més espectaculars, conéixer el cultiu i les varietats de plantes i veure tot el procés d’obtenció de les essències, des de fa uns anys l’empresa d’experiències Viu Els Ports porta a terme un calendari de visites als camps d’Esencias dels Ports oferint tant visites completes als camps com a la destil·leria i a diferents punts de la comarca per a conéixer l’interessant patrimoni natural i cultural d’aquesta. Les activitats començaran al pont de Sant Joan i finalitzaran a principis d’agost, quan s’acaba la sega dels camps. Un temps per a aprofitar i gaudir de l’espectacularitat dels paisatges efímers de la “Provença valenciana”.