Els Ports i Maestrat trien 10 delegats al Congrés del PSPV

100
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del Pla de Reforma Interior d'Habitatge Renhata
PUBLICITAT

La cita, prevista a Benicàssim del 22 al 24 de març, escenificarà la successió de Ximo Puig al front dels socialistes valencians

Els socialistes de la Comunitat Valenciana se citaran a Benicàssim del 22 al 24 de març per a escenificar el relleu de Ximo Puig al capdavant del partit. Diana Morant es convertirà així en secretària general del PSPV en un procés en el qual les comarques dels Ports i Maestrat participaran amb una desena de delegats.

Pràcticament una cinquena part dels representants de les agrupacions en la cita benicense procediran d’aquesta zona, bressol del expresident, que ja va cedir de facto el seu lloc a la ministra i ara ha renunciat a la seua acta de senador. El també exalcalde de Morella deixa la primera línia de la política per a marxar-se com a ambaixador a l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), nomenament que va recollir hui el Butlletí Oficial de l’Estat.

La successió tindrà lloc en un congrés que s’espera sense sobresalts després de la renúncia -forçats per Ferraz- de Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler a lluitar per la secretaria general del PSPV. Després del 70% de suports de partida amb què compta la ministra, ara única candidata, la maquinària del partit treballa en aquestes dates per a celebrar les assemblees d’elecció dels 49 representants la primera setmana de març, una desena d’ells procedents dels Ports-Maestrat.

En concret, les capitals dels Ports i Baix Maestrat, Morella i Vinaròs, respectivament, aportaran dos delegats per agrupació, Benicarló sumarà un més i els cinc restants procediran de seus de menor calat. L’elecció dels delegats escenificarà el poder de cada ‘família’ socialista davant una nova oportunitat d’unir sensibilitats o obrir nous conflictes interns.