Els Ports i Maestrat clamen per una millor atenció d’especialistes a l’àrea de salut de Vinaròs

76
PUBLICITAT

Els municipis de les comarques d’interior es veuran afectats per la reforma del sistema sanitari aprovada pel Consell aquesta setmana

La falta de metges és una constant a l’àrea de salut de Vinaròs. Com a altres zones demogràficament poc poblades de la Comunitat Valenciana, l’interior de la província pateix les dificultats per a cobrir les places del personal sanitari en aquesta zona. El Consell, segons va aprovar aquesta setmana, vol revertir la situació unificant en una única agrupació sanitària tota la província amb avantatges per als professionals que treballen a Vinàros.

Així, els tres departaments de salut de Castelló passaran a ser una única unitat amb incentius per als professionals de la zona de Vinaròs. Aquesta plantilla rebrà una millor puntuació en els concursos públics pels serveis prestats: un mes de treball en aquest departament valdrà el triple que a la resta. A banda, tindran beneficis per a millorar en l’escala professional i cobraran més si no són posibles els avantatges anteriors.

En aquesta nova agrupació dels departaments de salut de Castelló, Vinaròs i La Plana l’hospital de referencia será el General Universitari de la capital, segons figura en el decret aprovat pel Consell. Paliar la manca de professionals en aquesta zona, una situació que pateix tot l’interior de Castelló, i garantir la protecció integral de la salut del seu veïnat són els dos objectius d’una mesura que no ha estat negociada amb els sindicats sanitaris.