Els Ports i l’Alt Maestrat, protagonistes al nou calendari de la XII Lliga Castelló Nord

778
Cartell oficial de la Lliga Castelló Nord 2022.
PUBLICITAT
  • La primera cursa arranca el 13 de març a Borriol, i finalitzarà el 2 d’octubre a Vilafamés

La dotzena edició de la Lliga Castelló Nord, un circuit de huit curses de muntanya ubicades a diferents pobles del territori castellonenc, ha anunciat el seu calendari per al 2022. Després de la suspensió de la temporada durant dos anys consecutius, a causa de la pandèmia per la Covid-19, l’anunci de la celebració d’aquest esdeveniment suposa una forta espenta per a un dels esports més practicats en molts pobles de l’interior de la província. La inauguració de l’edició 2022 tindrà lloc a Borriol el 13 de març, amb la XXIII Marxa a Peu que deixarà els primers guanyadores i guanyadores i les primeres pistes de qui obtindrà el guardó de finisher -aquells i aquelles que aconseguisquen finalitzar les huit curses- una vegada haja finalitzat la temporada.

La Lliga tornarà a pujar la nevera d’Atzeneta del Maestrat el 2 d’abril en la segona jornada del calendari, mentre que la cursa nocturna de Catí tindrà lloc el 4 de juny. El 26 del mateix mes es celebrarà, a Benassal, la cursa ‘Font de Vida’ en la quarta jornada, equador del campionat. La cinquena data s’ubicarà a La Serra d’en Galceràn el 24 de juliol, mentre que la sisena ho farà el 7 de juliol a Vistabella. Vilafranca acollirà la penúltima jornada el 18 de setembre, mentre que les muntanyes de Vilafamés seran, el 2 d’octubre, l’últim escenari de la XII Lliga Castelló Nord.

La celebració de la Lliga suposa un èxit per a les associacions esportives de muntanya de cada municipi. Són curses exigents, algunes amb molt de desnivell i que s’aproximen a distàncies de mitja marató. Tot i això, els paisatges que s’aconsegueixen veure des de molts punts d’aquests recorreguts són únics per als i les amants de la muntanya. Pujar els 1.286 metros del Tossal de la Nevera de Catí, creuar pel Pla de Mosorro o el bosc Palomita de Vilafranca o gaudir de les vistes gegants del Pic Penyagolosa des de Vistabella o Atzeneta del Maestrat. Tot i que la Lliga comença i finalitza a localitats de la Plana Alta, la major part de la competició recorre les muntanyes escarpades i els paisatges verds i espessos del Maestrat i dels Ports. Una gran sort per a tots els i les esportistes amants de la natura.