Els Ports i el Maestrat, corredor ecològic

868
PUBLICITAT

Una de les 12 ‘autopistes salvatges’ que utilitzen els animals per a moure’s per la península ibèrica, i ha identificat l’organització ecologista WWF, passa pels Ports i el Maestrat. Es tracta del corredor Serres Litorals del Mediterrani que comunica espais de la Xarxa Natura 2000 de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó.

En el treball ‘Autopistas salvajes. Propuesta de WWF España para una Red Estratégica de Corredores Ecológicos entre espacios Red Natura 2000’, que s’ha presentat recentment, han participat experts de la Escuela de Montes de la Universidad Politécnica de Madrid. Aquestos corredors permeten el moviment i l’intercanvi genètic entre poblacions de fauna i flora.

Els altres corredors identificats són el Cantàbric, el Pirineu, l’Alt Ebre, el Portugués, el Duero, el Sistema Central, el Sistema Ibèric, la Manxa, Serra Morena – Muntanyes de Toledo, Serres Bétiques i l’Atlàntic Sur.

L’organització ecologista i els investigadors de la Universitat Politécnica de Madrid també han posat de manifest 17 colls de botella o punts crítics en algunes ‘autopistes salvatges’ que tenen un paper destacat per a la connectivitat ecològica però que estan molt degradats. Cap d’ells es troba als Ports o al Maestrat.