Els Ports i Alt Maestrat fora de les ajudes Leader

770
PUBLICITAT

DiaDia

-La Generalitat descarta els projectes participatius de AltmaestPorts i @ADICI

La Conselleria d’Agricultura ha donat a conèixer els grups d’acció local que podran accedir a les ajudes dels fons europeus Leader dins del programa 2014-2020. A la província de Castelló seran tres els grups d’acció local els que podran gestionar aquests fons. Els grups d’acció local estan formats per municipis, associacions, sindicats i representants de sectors socials de les respectives comarques, entre altres col·lectius. A més dels que percebran fons, altres dos grups d’acció local han quedat fora de les ajudes: el grup d’acció local AltMaesPorts -que agrupa pobles dels Ports i l’Alt Maestrat- i l’Associació per al Suport al Desenvolupament Integral de les Comarcas de l’Interior (@ADICI) que reuneix municipis de la Plana Baixa, l’Alcalatén i Alt Millars.

La Generalitat Valenciana ha aprovat els grups Leader: Maestrat Plana Alta, Associació Palància-Millars i Associació Castelló Sud que agrupa municipis de l’Alt Millars, Alt Palància i l’Alcalatén.

La Generalitat també ha donat a conèixer els grups d’acció local seleccionats en la província de València i Alacant. A València els seleccionats són: Grup d’Acció Local Túria-Calderona, Associació per al desenvolupament rural sostenible Rurable, Associació per al desenvolupament rural sostenible del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer. A Alacant els escollits són Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant, Associació Per a la Sostenibilitat i Innovació Rural.

Els dos grups d’acció local que no percebran fons europeus són de Castelló. Aquesta decisió és recurrible. A la pràctica suposa destinar els fons europeus Leader als grups d’acció seleccionats. D’aquesta manera al voltant de 30 pobles dels Ports i el Maestrat quedarien fora del programa d’ajudes de la mateixa manera que localitats de la Plana Baixa, l’Alcalatén i Alt Millars. La Generalitat no ha aprovat les Estratègies de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) presentades pels dos grups descartats.