Els Ports en contra del traçat de l’Alta Tensió dels aerogeneradors de Terol

1200
PUBLICITAT

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha emés un comunicat posicionant-se en contra del traçat de la línia de Molt Alta Tensió que evacuarà l’energia que produiran els parcs eòlics previstos al Maestrazgo de Terol.

El president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Blai Peñarroya Pechobierto, ha signat un comunicat en el qual explica que “després d’analitzar l’estudi d’impacte ambiental del projecte d’instal·lació de molins eòlics a la comarca del Maestrazgo, i vore les afeccions que generarà la construcció de noves línies elèctriques de molt alta tensió projectades molt prop dels diferents pobles de la comarca, els dèsset municipis que conformem la Mancomunitat, mostrem unanimitat en manifestar la disconformitat al traçat previst d’estes línies de molt alta tensió”.

Peñarroya ha matisat que “en cap cas estem en contra d’apostar per les energies renovables i de la seua funció en la lluita contra el canvi climàtic. Sempre tenint en compte els impactes que comporten i els problemes que poden generar a la població”.

Els parcs eòlics projectats per Forestalia al Maestrazgo i Gúdar Javalambre, a Terol, suposaran la construcció de línies d’alta tensió que aniran a parar a l’estació transformadora de Freiximeno, al terme de Morella. Aquestes línies se sumaran a la línia de Molt Alta Tensió ja projectada entre Morella i Castelló i que discorrerà, en alguns trams, al costat de la ja existent.