Els Ports canta No a la MAT a la primera festa proAplec

513
PUBLICITAT

El dissabte 29 d’octubre tenia lloc la primera festa proAplec amb diferents activitats durant tot el dia. Així, durant el matí van tindre lloc el rodatge del nou videoclip de Pepet i Marieta i la seua cançó No a la MAT. En aquest participava molta gent dels Ports i poblacions pròximes. D’aquesta manera, es convertiua en una reivindicació festiva en contra de les línies elèctriques de molt alta tensió (MAT) que diferents empreses han projectat i estan instal·lant en aquest territori i les comarques veïnes. A més, en la gravació també participaven també Tesa, la Khaleesi d’Almussafes, i Jonatan Penalba, els quals van actuar per la nit.

La celebració del darrer dissabte d’octubre va ser la primera de les activitats organitzades i prèvies a l’Aplec dels Ports que tindrà lloc a Morella entre el 27 i el 30 de juliol. En aquesta jornada es programaven més activitats festives i culturals al llarg de tot el dia on destacaven també les actuacions d’Apologia a la nit i Rosio Cano a la vesprada, així com la projecció de la pel·lícula Alcarràs.

A més, durant el matí tenien lloc altres activitats amb la participació de Connecta Natura. En aquestes, hi havia un intercanvi de llavors tradicionals i la xerrada de Que és la xarxa de guardianes de les varietats tradicionals. També hi havia un espai per a les xiquetes i xiquets amb Agronifants. 

El segon pro-aplec serà el dissabte 3 de desembre i el tercer el dijous 6 d’abril. Estos, igual que l’Aplec dels Ports, pretenen mostrar la unió i germanor d’una comarca que demana els mateixos drets que la resta de població tot i ser un territori menut i poc habitat.