Els pobles de l’Alt Maestrat i els Ports participen en un projecte d’innovació educativa musical i lingüística

293

Els pobles de l’Alt Maestrat i els Ports participaran en un projecte d’innovació educativa que ha presentat la Conselleria d’Educació per l’edició 2019: ‘L’escola canta’. Aquest programes és un recurs d’innovació centrat en el treball de valors de treball en equip i també per a desenvolupar competències en matèria plurilingüe.

‘L’escola canta’ es farà a 72 centres educatius de 26 poblacions. Pel que fa a les poblacions de les comarques de Castelló, es durà a terme el projecte a Castelló, Sant Joan de Moro, Benicarló, Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Torre d’en Bessora, Vilar de Canes, la Salzadella, Tírig, Xert, Morella, Vilafranca, Forcall, Olocau, la Mata, Cinctorres, Portell de Morella, Castellfort, l’Alcora, la Vall d’Uixó i la Llosa.

Hi participaran més de 4.200 alumnes, i el projecte pretén donar a conéixer la tradició musical valenciana; millorar la competència lingüística del valencià, i fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre diferents cultures, mitjançant la formació de corals.

Així, amb la implicació del professorat de música, els cors d’alumnes de cada centre prepararan un seguit de cançons per a fer un concert individual durant el curs 2018-2019. A més, com a cloenda del programa, es farà un concert conjunt dels centres de cada comarca.