Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Compromís aprova juntament amb el PP augmentar a 7,8 milions d’euros els Poys que proposin els ajuntaments a la Diputació

El Ple de la Diputació de Castelló ha aprovat una inversió de 34.291.212 euros que permetran dur a terme 776 actuacions en els 135 municipis de la província. Aquesta important injecció inversora pren encara més rellevància al dur-se a terme en el segon Ple de l’any, fruit de l’eficiència de la gestió aplicada pel president Moliner al capdavant de la Corporació Provincial que ha permès activar recursos per a importants línies de treball com són els Plans Provincials d’Obres i Serveis (POYS), el servei de funcionament i manteniment d’estacions depuradores de municipis menors de 5.000 habitants i el Pla Wifi-135.

El vicepresident provincial i portaveu del grup popular, Vicent Sales, ha posat en valor “l’esforç del Govern Provincial per articular iniciatives que es tradueixen en accions per a tots els pobles de la província i, sobretot, que impulsen la igualtat d’oportunitats entre tots els municipis. Parlem de depuració d’aigües, d’obres i serveis en tots els pobles, del dret a l’accés de la informació a través d’Internet, parlem de donar solucions reals als problemes reals dels castellonencs atenent l’especial singularitat de la nostra província “.

25,8 MILIONS PER DEPURACIÓ D’AIGÜES

El Ple de la Diputació ha aprovat amb el suport de Ciutadans l’expedient i plecs del servei de funcionament de 104 estacions depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants de la província amb una inversió de 25.841.212 euros per als propers quatre anys.

Tal com ha assenyalat el diputat delegat del Cicle de l’Aigua, Juan Bautista Juan, “gràcies a aquesta aposta per la sostenibilitat i la depuració d’aigües fins i tot en els pobles més petits de la província, cada any s’aprofiten més de 6.000 tones de fangs com a fertilitzant de qualitat en més de 180 hectàrees de terreny agrícola. Això és fruit dels treballs de control dels abocaments industrials al clavegueram i de la implicació dels ajuntaments implicats, amb la qual cosa s’ha evitat la presència de metalls pesants en els fangs i afavorit les seves bones propietats agrícoles “.

7,8 MILIONS EN POYS PER ALS 135 MUNICIPIS

El Ple de la Diputació ha donat llum verda amb el suport de Compromís a les bases del Pla Provincial d’Obres i Serveis que incrementa la seva inversió en un 78% respecte a 2015 suposant un total de 7,8 milions d’euros a distribuir entre els 135 municipis de la província.

Es constata així la major aposta de la Diputació dels POIS, recuperant la quantia d’aquesta iniciativa de 2012, que permetrà l’execució d’entorn de 400 actuacions en tots els pobles i ciutats castellonenques.

650.000 EUROS PER A PORTAR LA BANDA AMPLA: WIFI-135

La Diputació ha aprovat amb els suports de Ciutadans la renovació del Pla Wifi-135 com a model d’èxit a l’hora d’igualar les oportunitats de tots els ciutadans de la província. Amb això, la Diputació ha donat llum verda als 650.000 euros d’inversió que destinarà al manteniment de 272 punts de connexió en 86 municipis de la província i que utilitzen, de mitjana, entre 20.000 i 30.000 ciutadans castellonencs al dia.

El diputat delegat del pla, Ibán Pauner, ha posat èmfasi que “aquesta iniciativa ha suposat a més portar Internet als municipis menors de 3.000 habitants pitjor comunicats de la província, millorant amb això la qualitat de vida dels seus habitants i també l’atractiu de aquests pobles “.

Les xifres avalen l’èxit d’aquest servei gratuït, tant per als veïns com per als visitants, ja que ha tingut pics de fins a 90.000 usuaris al dia durant els mesos d’estiu.

-Presa de possessió d’Antonio José Cases Mollar

La sessió plenària d’avui ha oficialitzat la presa de possessió com a diputat provincial d’Antonio José Cases Mollar. El que és també alcalde de Vall d’Almonacid, entra a formar part del Govern Provincial com diputat del Partit Judicial de Sogorb després de la renúncia de Miguel Barrachina.

Cases assumeix la competència de l’àrea de Medi Natural, que a partir d’ara englobarà les col·laboracions amb els ajuntaments en matèria de paratges naturals municipals, els temes referits als recursos forestals com el relacionat amb la biomassa i el manteniment dels camins rurals.

PLENO_1