Els paisatges i la natura del Penyagolosa s’estudien en Vistabella amb dues activitats a l’abril

801
Les fotos. Penyagolosa blanc
Les fotos. Penyagolosa blanc
PUBLICITAT

Vistabella s’enclava entre els mítics paisatges muntanyencs del Parc Natural del Penyagolosa. En el mes d’abril, des del mateix Parc Natural s’han preparat dues activitats per a conéixer i descobrir la riquesa natural i paisatgística de la zona, amb els seus boscos, camins de pas, terres de cultiu, masies o llocs de culte. La primera activitat planejada és ‘La dona que plantava arbres’, que se celebrarà el diumenge 3 d’abril i que té com a punt de partida el Centre d’Interpretació del Parc. Aquest projecte, pensat per a celebrar el Dia de la Dona, cerca plantar arbres per a diversificar els boscos del Parc Natural, i al mateix temps fer partícips a totes les persones assistents amb les seues històries i experiències personals relacionades amb la natura i el Penyagolosa.

La segona activitat, anomenada ‘Pels antics camins del Penyagolosa’, és una ruta guiada per un dels senders menys transitats de les muntanyes pròximes a Vistabella: el que va de Sant Joan fins a Puertomingalvo (Terol). S’ha programat per al diumenge 10 d’abril, amb punt de partida en el Centre d’Interpretació del Parc Natural del Penyagolosa. Durant el recorregut es farà una valoració i contextualització històrica de la importància d’aquests camins, que amb el temps i el progrés humà han caigut en desús, però que van ser peça principal del desenvolupament dels pobles en temps ja molt llunyans. Unien masies i veïns, fonts, cultius i teixien el territori.

En tots dos casos la inscripció és obligatòria i hi ha places limitades. Les inscripcions es poden formalitzar contactant per correu amb parque_penyagolosa@gva.es o per telèfon al 964 76 08 38.