Els oficis del passat revolucionen Benassal

1061
PUBLICITAT

-La localitat de l’Alt Maestrat ha penjat el cartell de ple amb motiu de la Fira d’Oficis

Milers de persones han passat durant tot el cap de setmana per Benassal per veure els més de setanta oficis i activitats que s’han organitzat amb motiu de la Fira d’Oficis. La localitat de l’Alt Maestrat ja ha fixat en el calendari este esdeveniment que rescata de la memòria oficis perduts i recupera tradicions del passat.

A la vesprada nit del dissabte tots van ballar el Ball Pla amb la música de la banda Font d’En Segures. Els que s’han apropat a Benassal han vist rentar al safareig, pintar amb calç, com es aparellaven les cavalleries, esquilar ovelles amb tisora, cuinar “guixassos”, com curar amb plantes tradicionals …

A més han conegut que és un poble per degustar avellanes, formatges o els millors productes carnis i que des de fa més d’un segle Benassal ja atreia turistes per l’Aigua de la Font d’En Segures.

A falta de la foto final que es realitzarà esta vesprada amb tots els col·laboradors l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, ha agraït la implicació de tot el poble en el desenvolupament de les activitats. Oficis, rutes guiades, exposicions … Més de setanta activitats amb 300 veïns implicats. Durant el cap de setmana Benassal s’ha omplert de visitants. Protecció Civil de la Diputació de Castelló ha col·laborat amb l’esdeveniment. Els restaurants s’han omplert i Benassal s’ha convertit en destí del mes de juliol. La quarta edició de la Fira d’Oficis ha estat un complet èxit.