Els nou menús de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports, ja disponibles

367
Elaboració gastronòmica per a les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports
Elaboració gastronòmica per a les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Els comerços també ofereixen productes especials elaborats amb la tòfona negra característica de la zona
  • Aquest producte és molt versàtil i accepta una àmplia varietat de receptes amb plats tradicionals, innovadors i, fins i tot, dolços

Les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports han començat i ja estan disponibles els nou menús especials que han preparat els restaurants que participen. Aquestes jornades gastronòmiques tenen com a protagonista la tòfona negra característica d’aquesta zona, un producte versàtil, el qual accepta una gran varietat de receptes que van des de les més tradicionals, passen per les noves tècniques de cuina i arriben a oferir noves experiències en postres i dolços. Així, les jornades del 2022 s’allarguen fins al 13 de març.

A més dels menús especials, els comerços de Morella i tota la comarca ofereixen els seus productes elaborats amb trufa. Formatges, olis, patés i altres produccions estan disponibles en els establiments per a disfrutar de l’exquisit sabor de la trufa en qualsevol moment. Tota la informació sobre els restaurants i comerços que participen en les XIX jornades de la trufa es troba a https://www.morella.net/morellaturistica/ca/jornades-de-la-trufa-morella-els-ports/.

La trufa negra dels Ports

Cal explicar que la tòfona negra és un producte protagonista en la cuina de Morella i es pot degustar en moltes receptes. La tuber melanosporum, nom científic que rep la trufa d’aquesta zona, creix sota terra, a uns 15 o 20 centímetres de profunditat, en la base d’arbres com carrasques i roures, on conviu en simbiosi amb les seues arrels. En els mesos hivernals, es recol·lecta i distribueix per al consum i gaudi dels paladars més aventurers. La trufa es pot degustar simplement laminada o ratllada amb pa, oli i sal. També permet elaboracions senzilles o més complexes com les que es poden trobar en els nou restaurants participants en les jornades. La intensitat del seu gust i aroma converteixen aquest fong subterrani en una joia de la cuina morellana i d’arreu de la comarca.