Els Ninots de l’Anunci apareixen als carrers de Morella

74

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Durant els diumenges d’agost els Ninots mostren, amb humor i sana ironia, l’opinió dels veïns i veïnes

Aquesta jornada també compta amb la dansa dels Peregrins i la muntada dels cadafals

Morella s’ha despertat amb l’humor, ironia i opinió dels Ninots de l’Anunci, els quals apareixen durant els diumenges d’agost d’aquest any. D’aquesta manera, els Ninots es situen a set emplaçaments de la ciutat i mostren temes d’actualitat de Morella d’una forma particular. Així, els veïns i veïnes de Morella participen durant tot el mes de la festa de l’Anunci, festa d’Interés Turístic Nacional, amb diferents elements com les 40 carrosses que participaran de la desfilada del 27 d’agost.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “els Ninots ens mostren l’actualitat d’una forma diferent i divertida on hi participen els veïns i veïnes de la ciutat en aquest any, el de l’Anunci, tant especial per a tots”. L’edil ha comentat que “a més, la rondalla i els gaiteros ens han acompanyat a veure els Ninots de tota la ciutat, la qual cosa ha donat un ambient festiu a Morella”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair la participació dels morellans i morellanes que s’involucren per a que cada diumenge d’agost puguem gaudir de l’humor dels Ninots”.

A més dels Ninots de l’Anunci, Morella segueix amb les seues festes d’agost que en la jornada d’avui destaquen per la dansa dels Peregrins al matí i la muntada dels cadafals al carrer principal de la ciutat a la vesprada. D’aquesta manera, els Peregrins han recorregut els carrers de Morella amb els diferents caragols i poesies que reflecteixen, també, l’actualitat de Morella. A més, aquesta vesprada, les colles d’amics realitzaran la muntada dels cadafals en una jornada de festa i ambient al carrer principal de Morella en un dels dies més característics de les festes d’agost de Morella.

Exposicions al convent de Sant Francesc
El convent de Sant Francesc acull des d’avui dues exposicions que aporten el caràcter cultural de les festes de Morella. Així, s’han inaugurat les exposicions Un ball de quatre temps de Joan Tosca i Els Peirons, amb creus monumentals de pedra dels segles XV al XX.