Els millors pastors i gossos de rabera es posen a prova a Ares del Maestrat

92
Arxiu 2023 del concurs.
PUBLICITAT
  • El pastor Julio Bayot serà el representant local i lluitarà per reeditar el títol

Ares del Maestrat acollirà, el cap de setmana del 15 i 16 de juny, la XVII edició del Concurs de Gossos de Rabera. Els millors gossos i pastors de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i el País Basc es donaran cita en aquest prestigiós certamen que s’ha posicionat com una de les grans cites del món ramader. Així doncs, per a la cita s’organitza també una fira de productes artesans i productes de proximitat, certificant la positiva repercussió social, cultural i econòmica que el Concurs de Gossos de Rabera potencia de cara al municipi.

El dissabte 15 funcionarà com a prèvia del gran concurs, que es durà a terme durant tot el diumenge. El mercat de productes tindrà lloc a les 17h a la Plaça de l’Església. Al matí, a partir de les 10h, es celebrarà la festivitat de Sant Antoni ‘Fesoler’, o de Pàdua, amb una romeria cap al mas de La Vall. De forma històrica, el veïnat venera al Sant amb una romeria fins a la centenària ermita del mas de la Vall, amb motiu de l’època quan els agricultors sembren els fesols i preguen per una bona collita.

El diumenge serà el dia d’exhibició de gossos i pastors. El Pla de la Canà serà el camp on es reproduirà tota l’acció i exercicis que puntuaran per fer-se amb el preuat guardó. A les 10h es realitzarà el sorteig, i a les 10.30h començarà el concurs, amb possibilitat per als assistents de consumir menjar i beguda amb un servei de barra. El concurs és puntuable per a participar en el Campionat Valencià. La XVII edició finalitzarà a les 14h, quan s’entregaran els trofeus als gossos i pastors guanyadors. El pastor local Julio Bayot lluitarà per reeditar el títol, que ja ha aconseguit diverses vegades.

  • Concurs de fotografia

També s’organitza un concurs de fotografia per a captar els millors moments de la competició. Tota la informació del concurs es pot consultar a www.concursgossosderaberaares.com